Απογειωθηκε η χρηση καρτων ανεπαφων πληρωμων στην Ευρωπη

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν σε διάστημα 12 μηνών (την περίοδο Αύγουστος 2012 –  Ιούλιος 2013) 211 εκατομμύρια αγορές με χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Visa Europe. Παράλληλα, η δαπάνη ανήλθε σε €285 εκατ. τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εξοικείωσης των καταναλωτών με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.  

Σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας για την χρήση ανέπαφων πληρωμών, έχουν δαπανηθεί €1,8 δις με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa, με μέση τιμή αγοράς €8,63.

Ο Mark Austin, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Contactless Visa Europe, δήλωσε σχετικά: “ Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αύξηση χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι καταναλωτές αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Παράλληλα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα νέα καταστήματα που αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών μέχρι το τέλος του 2013”.  Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι κάρτες ανέπαφων πληρωμών χρησιμοποιούνται πλέον σε ένα εκατομμύριο σημεία σε όλη την Ευρώπη.