8.4 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Mobile Printing: Αφού το θέλετε… το έχετε!

Άρθρο του Άκη Σιφάκη, Marketing Product Manager της Xerox Hellas.

Smartphones και tablets έχουν καταστήσει το να βρίσκεσαι συνεχώς μακριά από το γραφείο, “business as usual”, για τους απανταχού mobile workers. Στη πραγματικότητα, τρεις στους πέντε εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται πλέον να είναι στο γραφείο για να είναι παραγωγικοί!

Το 60% των μετακινούμενων εργαζόμενων θα ήθελε να μπορεί να εκτυπώνει από τις κινητές συσκευές του, αλλά μόνο 1 στους 5 εργαζόμενους (20%) έχει αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα, το 25% των εταιρειών εξετάζουν λύσεις “mobile printing”, αλλά μόνο το 5% έχουν εγκαταστήσει κάτι αντίστοιχο.

Η Xerox προσφέρει λύσεις στους παραπάνω προβληματισμούς μέσω της καινούργιας πλατφόρμας που ονομάζεται ConnectKey. To οικοσύστημα Connect Key είναι ένα καινούριο σετ λύσεων που συμπεριλαμβάνει πολυλειτουργικά μηχανήματα που κάνουν πολλά περισσότερα από το να εκτυπώνουν, να σαρώνουν και να στέλνουν fax.

Οι λύσεις Connect Key της Xerox προσφέρουν ευελιξία, ευκολία, παραγωγικότητα και ασφάλεια, έτσι ώστε να απελευθερώνουν εταιρικούς πόρους και να επιτρέπουν στον πελάτη να εστιάζει περισσότερο σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: Στην ανάπτυξη της επιχείρησής του. Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες λύσεις από τη Xerox για εκτύπωση από φορητές συσκευές, περιγράφονται στη συνέχεια:

  • Το Xerox Mobile Print επιτρέπει την εκτύπωση από οποιοδήποτε smart phone (iOS, Android, Windows και Blackberry) ή tablet σε οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή μέσω ενός server. Επιτρέπει στους διαχειριστές να επιβλέπουν όλους τους εκτυπωτές συνδεμένους στο δίκτυο της εταιρείας τους, μέσω μίας μόνο διαδικτυακής κονσόλας, με τη δυνατότητα να προσαρμόζουν εύκολα τις ρυθμίσεις ασφαλείας, να παρακολουθούν τις εργασίες εκτύπωσης καθώς και τη κατάσταση του εκτυπωτή και να δημιουργούν reports χρήσης.
  • Με το Xerox Mobile Cloud, μπορούμε να εκτυπώσουμε χωρίς καμία εμπλοκή της ΙΤ υποδομής του πελάτη, μέσω του Cloud της Xerox. Η δυνατότητα οικονομικής επιβάρυνσης ανά εκτυπωτική εργασία επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληρώνουν την εκτύπωση μέσω κινητών συσκευών ανάλογα με τη χρήση και όχι να προχωρούν σε μεγαλύτερες επενδύσεις ως απόρροια των μακροπρόθεσμων αδειών χρήσης.
  • Επίσης, διαθέσιμη είναι και η εφαρμογή Airprint της Apple, για εκτύπωση στα Xerox MFPs, προφανώς μόνο για συσκευές με λειτουργικό iOS (όπως iPhone, iPad κ.α.).
  • Διαθέσιμη είναι και η λύση Xerox Printback, ιδανική για ιδιώτες ή μικρά γραφεία με λίγους υπαλλήλους, καθώς διαθέτει μεν περιορισμένες δυνατότητες, αλλά είναι μία απλή και εύκολη στη χρήση λύση, και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
  • Τέλος, η Xerox είναι μέλος του Mopria Alliance, μιας παγκόσμιας μη κερδοφόρας οργάνωσης, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προτύπων για ασύρματη εκτύπωση από τα smartphones, τα tablets και άλλες φορητές συσκευές. Στα ιδρυτικά μέλη –εκτός από τη Xerox- περιλαμβάνονται οι Canon, HP, Samsung and Adobe.Σήμερα, τα μέλη ανέρχονται σε 16, και η Mopria ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει πάνω από το 86% των πωλήσεων εκτυπωτών παγκοσμίως. Προς το παρόν, το Mopria Plug-in 1.1 version υποστηρίζει μόνο το Google Kit Kat, γνωστό σαν Android 4.4.

Λύσεις με διακρίσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση από τον ανεξάρτητο οργανισμό Buyers Laboratory Inc. (BLI) απέσπασε πρόσφατα το Xerox Mobile Cloud Print (ΧΜCP), χάρη στην ευκολία στην εγκατάσταση, τη διαχείριση και τα ανταποδοτικά της οφέλη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα το προϊόν αυτό της Xerox, διακρίθηκε με το βραβείο BLI “Pick” και χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικό» στην κατηγορία του (“Outstanding Small Business Mobile Print Solution”).

Σχετικά άρθρα

Καυκάς: Αποκλειστική διάθεση των business προϊόντων devolo

Kitriniaris

Μικρά PC, μεγάλες οθόνες στο Tech Channel Partner 50

Έργο στον τομέα υγείας για τη Retail Link

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα