13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Τα trends που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να γνωρίζει

Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κανείς το άμεσο μέλλον της χρήσης της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά γύρω σας για να διαπιστώσετε ότι τα τεχνολογικά trends της καθημερινότητάς σας, σιγά σιγά γίνονται μέρος της επαγγελματικής ζωής και του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε την επιχείρησή σας.

 


 

Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά τεχνολογικά trends που δεν πρέπει να αγνοήσετε μέσα στο 2018:

 

Πιο γρήγορο ασύρματο broadband

Αν και δεν μπορεί κανείς να ζήσει πλέον χωρίς Wi-Fi, το mobile broadband είναι άκρως απαραίτητο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση και θα γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο όσο περνά ο καιρός. Το 4G εξελίσσεται, γίνεται ταχύτερο και καλύπτει όλο και πιο πολλές περιοχές. Ωστόσο, το 5G αναμένεται να αναπτυχθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς και όταν συμβεί αυτό δεν θα χρειάζεται πια να ψάχνετε καν για Wi-Fi για να κάνετε τη δουλειά σας εκτός γραφείου.

 

Εμπρός για παγκοσμιοποίηση

Το SEO σε τοπικό επίπεδο το χρησιμοποιείτε ήδη. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση των υπηρεσιών και της αγοράς γενικότερα καταργεί εντελώς τα σύνορα των χωρών. Δεν έχει σημασία που ζει κάποιος. Θα ψάξει οπουδήποτε προκειμένου να βρει την ευκαιρία που αναζητά, το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει και την εταιρεία που θα του καλύψει τις ανάγκες του. Για να επιτύχετε στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης πρέπει να βάζετε υψηλούς στόχους και να ακολουθείτε το παράδειγμα των διεθνών κολοσσών του Internet όπως τα eBay, PayPal, Amazon και Alibaba.

 

Μην αγνοείτε την ψηφιακή ασφάλεια

Η παγκοσμιοποίηση που αναφέραμε πιο πάνω έχει κι άλλες συνέπειες. Τα σύνορα καταργούνται και για τους hackers και τους δημιουργούς malware γενικότερα. Το ransomware χτυπά οποιονδήποτε δεν έχει διασφαλίσει επαρκώς την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, ανεξαρτήτως σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται. Όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν στο ότι το 2018 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και πιο πολλοί και πιο πολύπλοκοι ιοί. Αυτό που θα χρειαστείτε επομένως είναι τα κατάλληλα εργαλεία προστασίας και βεβαίως τον κατάλληλο συνεργάτη που θα σας συμβουλέψει και θα αναλάβει να κλείσει όλες τις «κερκόπορτες» του δικτύου σας.

 

Προσωποποιημένες υπηρεσίες

Η λεγόμενη «γενιά Z» έχει συνηθίσει στις προσωποποιημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, εάν θέλετε να προσεγγίσετε αυτό το κοινό θα πρέπει να πάτε εσείς να το συναντήσετε και να μην περιμένετε να συμβεί το αντίστροφο. Ανακαλύψτε τα νέα εργαλεία και υιοθετήστε τις σύγχρονες τεχνολογίες που θα σας βάλουν σε νέες αγορές και θα σας επιτρέψουν να προσεγγίσετε τους πελάτες σας όπως εκείνοι το επιθυμούν.

 

Η εικονική πραγματικότητα είναι μια… πραγματικότητα

Το VR (Virtual Reality) δεν είναι μόνο για παιχνίδια και γενικά για ψυχαγωγία. Πρόκειται για το τεχνολογικό trend το οποίο αναμένεται να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα και σε συνδυασμό με το AR (Augmented Reality) θα προσφέρει νέες ευκαιρίες δράσης για μια πλειάδα από κλάδους. Το να δημοσιεύετε βίντεο 360 μοιρών στο YouTube και το Facebook για τα προϊόντα σας είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα