Τελος η Olympus απο την Intersys

Αλλαγές έρχονται στην ελληνική αγορά των φωτογραφικών ειδών, καθώς η ιαπωνική Olympus πρόκειται να έχει νέο διανομέα για τα φωτογραφικά προϊόντα της από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Intersys, η οποία είναι αυτή τη στιγμή ο διανομέας των φωτογραφικών ειδών της Olympus, πρόκειται να σταματήσει τη συνεργασία της με την πρώτη στο τέλος Μαρτίου. Μάλιστα, η σχετική επιστολή προς τις αλυσίδες και τα καταστήματα έχει ήδη αποσταλεί, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις.

Η Olympus δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει ποιος θα είναι ο νέος διανομέας της. Η υπάρχουσα φημολογία επικεντρώνεται στο όνομα της Zegetron, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζει το χώρο των φωτογραφικών μηχανών δεδομένου ότι έχει τη χονδρική διάθεση των φωτογραφικών μηχανών της Samsung. Σε περίπτωση που η Zegetron συνεργαστεί τελικώς με την Olympus, παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσει και με τη Samsung.

Πάντως, η Intersys συνεργαζόταν εκτός από την Olympus και με την Canon στον τομέα των φωτογραφικών μηχανών. Μάλιστα, η σχέση με την Canon είναι ιδιαίτερα μακροχρόνια και δεν αποκλείεται αυτό το γεγονός να έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξέλιξη αναφορικά με την Olympus, δεδομένου μάλιστα ότι η Canon ετοιμάζεται για “αντεπίθεση” στην ελληνική αγορά των φωτογραφικών ειδών.

Μια αγορά που βρίσκεται πάντως σε πτώση, καθώς βάσει των στοιχείων της GfK, το 2014 έκλεισε με συνολικό τζίρο €37 εκατoμμύρια. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 12,3% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013 και γενικότερα είναι μία αγορά που βαίνει διαρκώς μειούμενη. Μόνη εξαίρεση ο τομέας των DSLR, οι οποίες παρουσιάζουν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, τάση που δείχνει να συνεχίζεται.
Δημήτρης Μαλλάς