Τα Windows 8.1 πηραν “κεφαλι” απο τα XP

Μπορεί να άργησαν αρκετά, μπορεί να γράφτηκαν αμέτρητες αναλύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά τελικά τα Windows 8.1 κατάφεραν να ξεπεράσουν σε χρήση τα Windows XP, τον Νοέμβριο που μας πέρασε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Statcounter, ευρωπαϊκή εταιρεία που μετρά το web usage σε μηνιαία βάση.

Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία που συγκέντρωσε για τον μήνα Νοέμβριο, τα Windows 8.1 χρησιμοποιούνται από το 10,95% των χρηστών PCs, με το αντίστοιχο ποσοστό των XP να βρίσκεται στο 10,69%. Το ποσοστό χρήσης των Windows 8.1 τον Οκτώβριο ήταν στο 9,31% ενώ των XP στο 11,95%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Statcounter τα Windows 8.1 επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη των πωλήσεων στα PCs, τα οποία πλέον διαθέτουν ενσωματωμένο το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft. Αντίθετα, το ποσοστό χρήσης των Windows 8 υποχώρησε από το 5,94% τον Οκτώβριο, στο 4,9% τον Νοέμβριο.

Μακράν πιο “πολυφορεμένο” λειτουργικό της Microsoft παραμένουν τα Windows 7 τα οποία συναντάμε στο 50,34% των χρηστών PCs. Τώρα οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον πως θα διαμορφωθούν τα ποσοστά αυτά όταν κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά τα Windows 10, τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για desktop χρήση, και φήμες τα φέρουν να διατίθενται ως αναβάθμιση σε πολύ χαμηλή τιμή ή ακόμη και δωρεάν.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.