18.8 C
Athens
22/04/2021
Biztech

Cisco Connect Greece: To IοΕ είναι το μέλλον

Παρουσία περισσότερων από 1800 στελεχών της αγοράς πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου το φετινό Cisco Connect Greece 2014 με θέμα το “Internet of Everything” (IoE). Τόσο οι ομιλητές όσο και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση επιβεβαίωσαν τον μετασχηματισμό που θα συμβεί σε όλα τα businesses, καθώς το ΙοΕ θα διασυνδέσει κυριολεκτικά τα πάντα (αντικείμενα, διαδικασίες, εφαρμογές και ανθρώπους) κάτω από την “ομπρέλα” του Internet, δημιουργώντας απεριόριστες ευκαιρίες για όσους ανέβουν γρήγορα στο τραίνο του μετασχηματισμού αυτού.

Ο Αντώνης Τσιμπούκης, γενικός διευθυντής της Cisco, σημείωσε ότι το Internet για κάθε μία θέση εργασίας που χάνεται δημιουργεί 2,6 νέες, ενώ το το 2020 το 22% των κερδών των επιχειρήσεων θα οφείλεται στο ΙοΕ. Τόνισε επίσης ότι η Cisco θα δημιουργήσει 250 data centers σε 50 χώρες, ώστε όλα τα cloud (hybrid, public κ.λπ) να διασυνδεθούν σε μια υποδομή.

Από την μεριά του, ο David Bevilacqua, Vice President EMEAR της Cisco, υποστήριξε ότι μέχρι τώρα έχουμε συνδέσει μόλις το 1% όσων μπορούν να διασυνδεθούν και ότι πρακτικά το ΙοΕ θα μετατρέψει κάθε εταιρεία, κάθε τομέα σε μια ΙΤ εταιρεία.

Ο Jeremy Bevan, Vice President, Marketing EMEAR της Cisco, δήλωσε ότι το ΙοΕ θα δημιουργήσει το business of real-time, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις των καταναλωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του business τους.

Τέλος, ο Νίκος Μποτίνης, Regional Sales Manager της Cisco, μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας με την Intel, η οποία θα φέρει προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους συνεργάτες. Στοίχημα της συνεργασίας αυτής είναι η εξέλιξη του Internet.

Στο πρώτο panel της εκδήλωσης ηγετικά στελέχη και διευθύνοντες σύμβουλοι από τους κλάδους των λιανικών πωλήσεων, των τραπεζικών υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών αγορών, της Κοινωνίας της Πληροφορίας και του τουρισμού βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι δίνοντας την δική τους  οπτική για το Internet of Everything.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το Software Intelligence, αναπτύσσεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου την νέα εποχή του Internet of Everything. Επομένως, οι υποδομές, το hardware πρέπει να είναι ανάλογου επιπέδου για να ανταποκριθούν σε πλείστες ανάγκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η επεξεργασία των Big Data. Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρίες οφείλουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον να σχεδιάζουν λογισμικό για βέλτιστο Customer Experience αλλά και να είναι διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή για τους πελάτες τους.

Στο επόμενο panel της ημέρας, CIOs παρουσίασαν εφαρμογές του IoE στην Ελλάδα, όπως στην τηλεϊατρική, ενέργεια, τραπεζικές συναλλαγές, εκπαίδευση, χρηματιστήριο, τη κίνηση των οχημάτων και τον έλεγχο των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, καθώς και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιούν φορείς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σε συνέχεια των keynotes ακολούθησαν 18 παράλληλες παρουσιάσεις από τη Cisco και τους συνεργάτες της, οι οποίες κάλυψαν το σύνολο των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής καθώς και τις βασικές αρχιτεκτονικές της Cisco, όπως το ACI/SDN, Security, DC/Cloud/InterCloud και Collaboration.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Η Vodafone στην πρώτη θέση παγκοσμίως στα δίκτυα Μ2Μ

Kitriniaris

Νέα σειρά AOC V4: Κομψός σχεδιασμός, IPS και υψηλή ανάλυση

Giorgos Athanassiadis

Νέα ενσωμάτωση για την mSensis

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα