15.1 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Το RSA Web Threat Detection αναβαθμίζεται

Η RSA, το τμήμα εφαρμογών ασφαλείας της EMC, ανακοίνωσε την νέα έκδοση του RSA Web Threat Detection η οποία ενσωματώνει μια σειρά αναβαθμίσεων, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προστατεύουν τις σελίδες που είναι ανοικτές στους πελάτες τους από διαδικτυακές απάτες ή καταστρατήγηση των κανόνων της επιχείρησης.

Με την τελευταία έκδοση, αναβαθμίζεται η δυνατότητα real-time παρακολούθησης ενός web session και προστίθενται νέα εργαλεία για τον έλεγχο του mobile traffic και την ανίχνευση οποιασδήποτε απόπειρας ενδέχεται να εκδηλωθεί από κάποιον χρήστη όσο διάστημα αυτός παραμένει online. Η διαδικασία εντοπισμού κάποιας ενδεχόμενης απειλής γίνεται ακόμη πιο ακριβής, ενώ η προσθήκη στο μηχανισμό προστασίας, πληροφοριών για τα web sessions, ενοποιεί τη στρατηγική ασφαλείας ΙΤ της επιχείρησης στο σημερινό υπερ-δικτυωμένο περιβάλλον.

Η λειτουργία συνεχούς παρακολούθησης και ανάλυσης ενός web session μπορεί να συνδυαστεί με άλλα εργαλεία Big Data, ώστε να υπάρχει ακόμη πιο αποτελεσματική ανάλυση στοιχείων από διαφορετικές πηγές (cross-channel analysis) και καλύτερη κατανόηση των απειλών που στρέφονται κατά της επιχείρησης, των πελατών και της εταιρικής της φήμης. Συσχετίζοντας πληροφορίες για τη διαδικτυακή δραστηριότητα (web intelligence) με στοιχεία από άλλες πλατφόρμες ασφαλείας (security analytics), οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίζουν, να ταξινομούν και να εξουδετερώνουν τις απειλές με τρόπο πιο εύκολο και σαφή. 

Από τη στιγμή που θα γίνει η ταυτοποίηση μιας επίθεσης, το RSA Web Threat Detection έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει και να ομαδοποιεί αυτόματα οποιαδήποτε επίθεση διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά. Επιπλέον, χάρη στις αυξημένες δυνατότητες ανάλυσης του ιστορικού των κινήσεων ενός συγκεκριμένου προφίλ (χρήστη), συμπεριλαμβανομένων παλαιών ή νέων κωδικών χρήσης και διευθύνσεων ΙΡ, οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίζουν πολύ γρήγορα  μεμονωμένα περιστατικά περίεργης συμπεριφοράς ώστε να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι σχεδόν το 32% όλων των κρουσμάτων ηλεκτρονικής απάτης που κατέγραψε η RSA κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 προήλθαν από κάποιο κινητό, το RSA Web Threat Detection έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παρακολουθούν καλύτερα την κίνηση από εφαρμογές κινητών και να δημιουργήσουν συγκεκριμένους κανόνες που θα τους βοηθούν να εντοπίζουν και να αποτρέπουν απειλές οι οποίες πρόκειται να εκδηλωθούν μέσα από τη συγκεκριμένη οδό. 

Επιπλέον, το ανασχεδιασμένο user interface, με το νέο Analyst Summary Dashboard, μειώνει το χρόνο που απαιτείται για τη διερεύνηση μιας επίθεσης, καθώς βοηθά τους υπεύθυνους να αποφασίσουν πότε χρειάζεται να εστιάσουν περισσότερο σε κάποιο περιστατικό. Το RSA Web Threat Detection έχει σχεδιαστεί με στόχο να καθιστά πλήρως ορατό ένα web ή mobile session, καθώς μεταφράζει τα δεδομένα από το click stream σε συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχωρίζουν, σε πραγματικό χρόνο, τη φυσιολογική από την κακόβουλη συμπεριφορά και να σταματούν τις απειλές γρήγορα, πριν κλιμακωθούν.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη. 
 

Σχετικά άρθρα

Νέα γενιά Veritas NetBackup με εποπτεία δεδομένων

Giorgos Athanassiadis

Υπηρεσία ψηφιακού καταλόγου προϊόντων από τη Regate

Kitriniaris

Νέα έργα Μicrosoft Dynamics NAV 2017 για την Cosmos

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα