Ο Π. Τζωρτζακης στον ομιλο Quest

Με τον όμιλο Quest ξεκίνησε να συνεργάζεται ο Παντελής Τζωρτζάκης, ένα από τα πιο γνωστά στελέχη του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Περισσότερο γνωστός είναι πάντως για το ρόλο του στη Forthnet, της οποίας ήταν επικεφαλής από την ίδρυση της, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Τζωρτζάκης εξελέγη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Quest Holdings κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Biztech.gr, ο κ. Τζωρτζάκης αποτελεί μέλος της διοικητικής ομάδας της Quest Holdings, της εταιρείας συμμετοχών του ομίλου, και έχει αναλάβει να παρακολουθεί τις νέες τεχνολογικές τάσεις και να ασχολείται με τις νέες υπηρεσίες που πρόκειται να λανσάρουν οι εταιρείες της Quest. Με δεδομένο πάντως το παρελθόν του στο χώρο του Διαδικτύου, δεδομένου ότι θεωρείται από τους «πατριάρχες» του ελληνικού Internet, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε προς ποιά κατεύθυνση θα στραφεί πλέον η Quest.

Μέχρι πρότινος, ο κ. Τζωρτζάκης ήταν σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη όπου είχε αναλάβει να συντονίζει τις δράσεις που σχετίζονται με το χώρο της καινοτομίας. Από τη θέση αυτή, παραιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του στην Quest.

Δημήτρης Μαλλάς