Η Intel θελει να γινει Lord of …Things

Πριν λίγο καιρό με την παρουσίαση του επεξεργαστή Quark, η Intel έκανε σαφές ότι παίρνει εξαιρετικά σοβαρά την αγορά που ανοίγεται γύρω από το λεγόμενο Internet of Things. Το πόσο σοβαρά αποδείχθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του νέου υπολογιστή Edison από τον CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, στο πλαίσιο της CES 2014.

Ο Edison είναι ένα “full Pentium-class PC”, αυτός ήταν ο ακριβής χαρακτηρισμός δια στόματος Krzanich, με τη διαφορά όμως ότι έχει το μέγεθος μιας κάρτας SD, ακριβώς για να μπορεί να “εμφυτευθεί” σε μια σειρά καθημερινών αντικειμένων, προσδίδοντάς τους πρωτόγνωρες δυνατότητες δικτύωσης. “Καρδιά” του Edison είναι ο διπήρυνος Quark, ενώ “τρέχει” Linux και έχει ενσωματωμένο Wi – Fi και Bluetooth. Η Intel έχει δημιουργήσει ακόμη και ένα συγκεκριμένο κατάστημα app για τον Edison, ώστε να δομηθεί σταδιακά ένα ολόκληρο οικοσύστημα γύρω από αυτόν τον μικροσκοπικό υπολογιστή.

Για πολλές εταιρείες το Internet of Things αναδεικνύεται σε στρατηγική επιλογή αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι το 2020 θα αποτελεί μια αγορά κοντά στα $10 τρις με δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες μεταξύ τους. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.