Νεα εξαγορα για την Dell στον τομεα του software

Η Dell προσέθεσε μία ακόμη εταιρεία software στη φαρέτρα των λύσεων που προσφέρει, καθώς όπως ανακοινώθηκε προχώρησε στην εξαγορά της StatSoft, εταιρείας που ειδικεύεται στα predictive analytics. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό ούτε και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας.

Οι λύσεις της StatSoft έχουν να κάνουν με το data mining και με δυνατότητες analytics – όπως τον προσδιορισμό των τάσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων – και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στην καλύτερη κατανόηση δομημένων και αδόμητων δεδομένων μέσα από server και cloud πόρους. Το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας είναι το Statistica, το οποίο συνδυάζει την ανάλυση δεδομένων με την πρόβλεψη.

Η Dell δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι οι λύσεις της StatSoft θα πηγαίνουν “πακέτο” με τους servers x86 της εταιρείας. Η συγκεκριμένη εξαγορά είναι μία ακόμη στη σειρά των εταιρειών software που έχει αποκτήσει η Dell τα τελευταία τρία χρόνια (Quest Software, Wyse, Boomi, AppAssure, SonicWALL, Clerity και Make). Μερικοί από τους πελάτες της StatSoft είναι οι Pepsi, Lenovo και Schlumberger ενώ τα εργαλεία StatSoft θα συνεργάζονται με την πλατφόρμα Hana της SAP και databases των Oracle και Microsoft, δήλωσε η Dell.