Μειωμενα εσοδα, περισσοτεροι συνδρομητες για την HOL

Με μείωση εσόδων και λειτουργικών κερδών, αλλά παράλληλη αύξηση της πελατειακής βάσης, έκλεισε το εννεάμηνο για την HOL, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα για το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα € 161,3 εκατ. από € 169,9 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013, μειωμένα κατά 5,1%. Η μείωση στα έσοδα αποδίδεται τόσο στη μείωση του μέσου εσόδου ανά πελάτη στις υπηρεσίες λιανικής και εταιρικών πελατών, απόρροια του έντονου ανταγωνισμού τιμών που επικρατεί στην αγορά, όσο και στη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα, αλλά και σε μη επαναλαμβανόμενα έσοδα του εννεαμήνου του 2013. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα € 41,3 εκατ., από     € 53,4 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ωστόσο η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρείας στο τέλος του εννεαμήνου του 2014 ανήλθε σε 537.449 πελάτες, αύξηση 6,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο και το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς στο 26,9%. Η HOL στο γ’ τρίμηνο του 2014 απέσπασε το 31,9% των νέων συνδέσεων LLU, ενώ συνολικά για το εννεάμηνο του 2014  το μερίδιο αγοράς σε νέες συνδέσεις LLU ανήλθε σε 22,1%.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου 2014 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο διευθύνων σύμβουλος  της HOL, κ. Διονύσης Γρηγοράτος δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να παρουσιάζει ισχυρή λειτουργική κερδοφορία, παρά τον έντονο ανταγωνισμό της ευρυζωνικής αγοράς. Επιπρόσθετα, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Vodafone Ελλάδας δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε από κοινού οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν την πολύ επιτυχημένη συνεργασία που ξεκίνησε το 2009, διευρύνοντάς την και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας, κινητής και σταθερής, προς τους πελάτες τους, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.