Το IoT θα γινει μια multitrillion αγορα μεχρι το 2020

Εταιρείες από διαφορετικούς τομείς και με διαφορετικά μεγέθη έχουν αποδυθεί σε μια σταδιακή αλλά μαζική υιοθέτηση του Internet of Things (IoT), επενδύοντας σε αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων, αναλύσεις ή προειδοποιήσεις. Αποτέλεσμα; Μέχρι το 2020 το ΙοΤ θα είναι μια αγορά πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η PricewaterhouseCoopers σε μελέτη της που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες. 

Σύμφωνα με την PwC το κλειδί για την εδραίωση του IoT είναι οι αισθητήρες. Από τα ψυγεία στο σπίτι μέχρι τα αυτοκίνητα στους δρόμους κ.ο.κ., οι αισθητήρες θα είναι απαραίτητοι ώστε μία συσκευή να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν στο IoT. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου 20% των εταιρειών επενδύουν σε αισθητήρες, τονίζει η PwC στη μελέτη της, ένα ποσοστό που αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την PwC, οι συμμετέχοντες στην έρευνα – στελέχη από 1500 επιχειρήσεις- δήλωσαν ότι οι αισθητήρες είναι σημαντικοί για την παροχή “business intelligence”, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τους βοηθούν να έχουν καλύτερη και ταχύτερη λήψη αποφάσεων σε τομείς όπως των επιχειρηματικών διαδικασιών, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εμπειρίας του πελάτη.