17.7 C
Athens
26/02/2021
Biztech

HP ProLiant Gen8: Μεταμορφώνοντας την αγορά των servers

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της οικογένειας των ProLiant servers, η ΗΡ ανακοίνωσε μία σειρά από βελτιώσεις αλλά και νέα μέλη στην οικογένεια, τα οποία ανήκουν πλέον στην 8η γενιά ή Gen8.

Με τη βοήθεια των νέων ProLiant Gen8 servers, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν στην καινοτομία, μετατρέποντάς την σε μία δύναμη ανάπτυξης και επιτάχυνσης για τον οργανισμό. Παράλληλα, η ανάγκη για άμεση ανταπόκριση στη ζήτηση για νέες υπηρεσίες αλλά και αυξημένη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, επίσης καλύπτονται και μάλιστα με οικονομικό τρόπο όπως για παράδειγμα τα μοντέλα DL360p Gen8 και DL380p Gen8 που ενσωματώνουν τη σειρά επεξεργαστών Intel Xeon Ε5-2600.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οικογένεια των νέων ProLiant Gen8 servers διαθέτει πλήρη γκάμα, καλύπτοντας κάθε ανάγκη της σύγχρονης επιχείρησης και του DataCenter. Οι βασικές σειρές είναι οι εξής:

 • Οικογένεια DL: Ευέλικτοι, rack-optimized servers που αποτελούν μία ισορροπημένη λύση μεταξύ αποδοτικότητας, επιδόσεων και διαχείρισης.
 • Οικογένεια ML: Επεκτάσιμοι tower servers, ιδανικοί για απομακρυσμένα γραφεία και υποκαταστήματα.
 • Οικογένεια BL: Servers έτοιμοι για το cloud που υλοποιούν πλήρως το όραμα του converged infrastructure της HP και είναι σχεδιασμένοι ώστε να μεγιστοποιούν την απόδοση κάθε ώρας, Watt αλλά και Ευρώ!
 • Οικογένεια SL: Servers “ειδικού σκοπού”, που αναπτύσσονται για τα πλέον απαιτητικά περιβάλλοντα DataCenter.

Κάνοντας χρήση της αρχιτεκτονικής ProActive Insight της HP, οι νέοι ProLiant servers αναλύουν σε μόνιμη βάση χιλιάδες παραμέτρους του συστήματος προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των εφαρμογών και να βελτιώσουν το uptime αντιδρώντας εκ των προτέρων σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Παράλληλα, με τη βοήθεια της εν λόγω αρχιτεκτονικής, οι IT administrators έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά στα ενδότερα κάθε πλευράς της ΙΤ αρχιτεκτονικής τους.

Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, η σειρά των ProLiant Gen8 servers έχει κατασκευαστεί με τη βοήθεια πάνω από 150 καινοτομιών σε επίπεδο σχεδίασης, και μερικές από τις σημαντικότερες εξ αυτών είναι οι εξής:

 • ILA – Integrated Lifecycle Automation: Στα σύγχρονα DataCenters, η ζωή των administrators είναι πιο δύσκολη απ’ ότι θα έπρεπε. Μία τυπική μέρα περιλαμβάνει μηνύματα λάθους, ειδοποιήσεις και events, θέματα εγκαταστάσεων και updates, καθώς φυσικά και κλήσεις από τους χρήστες της επιχείρησης προς το help desk. Προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο όλο τα παραπάνω, απαιτείται μία νέα γενιά “έξυπνων” servers που δεν θα αφήνουν απλά αλλά χρονοβόρα περιστατικά να φτάνουν μέχρι τους υπεύθυνους IT. Αυτό το φροντίζει η αρχιτεκτονική HP ProActive Insight.
  Μεταξύ άλλων η ProActive Insight φροντίζει θέματα όπως το “αναίμακτο” setup και delpoyment (Intelligent Provisioning), την αυτοματοποίηση σε επίπεδο 24×7 θεμάτων monitoring και διαγνωστικών (Active Health), αλλά και τον προγραμματισμό updates και deployments σε εκατοντάδες συστήματα με ένα κλικ (Smart Update).
 • DWA – Dynamic Workload Acceleration: Τα τμήματα ΙΤ χρειάζονται πλέον “έξυπνα” συστήματα που θα προσέχουν και την απόδοση των εφαρμογών της επιχείρησης, με το σημαντικότερο bottleneck σε αυτήν τη διαδικασία να είναι το storage. Οι ProLiant Gen8 servers λύνουν αυτό το πρόβλημα ενσωματώνοντας server και storage σε ένα σύστημα και μάλιστα με βελτιστοποιημένη απόδοση σε επίπεδο δίσκων SSD. Αυτό μεταφράζεται σε έως και 100 φορές μεγαλύτερη απόδοση σε επίπεδο storage, αυξημένη προστασία δεδομένων και uptime, καθώς και επιτάχυνση και ρύθμιση των εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο.

 • AEO – Automated Energy Optimization: Οι νέοι servers αλλά και η συνολικότερη υποδομή που προτείνει η ΗΡ (δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη στρατηγική του Converged Infrastructure), συνεργάζονται ώστε να μεγιστοποιήσουν τη σωστή εκμετάλλευση των πόρων κάθε συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του χώρου, της ενέργειας αλλά και της ψύξης των συστημάτων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα σύγχρονα DataCenters όπου το κόστος ενέργειας και ψύξης αντιστοιχεί σε ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του IT budget. Η λύση της ΗΡ “ακούει” στο όνομα “HP 3D Sea of Sensor”, και αποτελεί μία “συλλογή” τεχνολογιών που αντιλαμβάνονται τον χώρο, την κατανάλωση ενέργειας και τις απαιτήσεις σε ψύξη, παρέχοντας την αντίστοιχη αναλυτική ενημέρωση στον ΙΤ manager. Επιπλέον, λειτουργίες όπως οι Location Discovery Services επιτρέπουν την τοποθέτηση workloads με βάση την ενεργειακή κατανάλωση αλλά και των αυτοματισμό του asset management, ενώ οι υπηρεσίες Thermal Discovery Services μειώνουν την χρήση της ενέργειας, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση του server. Τέλος, με τη βοήθεια των Power Discovery Services της ΗΡ, εξαλείφονται τα λάθη από προβληματικές διαμορφώσεις σε επίπεδο ισχύος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείται με ακρίβεια η κατανάλωση ενέργειας ανά rack και ανά server.

Με τη βοήθεια των καινοτομιών στην οικογένεια ProLiant Gen8, η ΗΡ εκτιμά ότι η αύξηση των επιδόσεων αλλά και της παραγωγικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική, φθάνοντας ενδεικτικά έως και:

 • 3 φορές υψηλότερη παραγωγικότητα χάρη στο HP Smart Update.
 • 6 φορές υψηλότερη απόδοση στις απαιτητικές εργασίες.
 • 70% περισσότερη υπολογιστική ισχύ ανά Watt.
 • 66% ταχύτερη επίλυση προβλημάτων χάρη στο πρώτο παγκοσμίως portal διαχείρισης και υποστήριξης που λειτουργεί στο cloud.

Σχετικά άρθρα

Softecon: Απονομή Oracle ECE Partner Excellence Award

Kitriniaris

Νέες υπηρεσίες πληροφόρησης ασφάλειας από την Kaspersky

Channel-Manager

46 νέες θέσεις εργασίας στην Data Communication

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα