Καθυστερησεις παιζονται στη Forthnet

Το σίριαλ της Forthnet φαίνεται πως θα είναι το πιο «καυτό» των επόμενων 2-3 μηνών. Η Forthnet αποτελεί την «νύφη» του τηλεπικοινωνιακού παζαριού και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του υψηλού δανεισμού, οι προσφορές που δέχεται είναι αρκετά καλές. Για παράδειγμα, οι φήμες έλεγαν πως η συνολική αξία της προσφοράς της Wind για το «καθαρά» τηλεπικοινωνιακό κομμάτι της Forthnet είναι στα 150 εκατ. ευρώ, αλλά νεότερες πληροφορίες επιμένουν ότι είναι πιο ψηλά και μπορεί να φθάνει και τα 200 εκατ. ευρώ. Δεν είναι λίγα για περίπου 500.000 συνδρομητές, έστω και αν η προσφορά είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνει και ένα κομμάτι του δανεισμού του ομίλου.

Βέβαια, υπάρχει και η hellas online που ενδιαφέρεται για συγχώνευση όλων των δραστηριοτήτων και μπορεί να προτιμάται από ορισμένες πλευρές της Forthnet για συγκεκριμένους λόγους.

Αυτό, όμως, που κάνει εντύπωση είναι ότι οι μέτοχοι της Forthnet, και δη της ΕΙΤ, μοιάζουν σαν να παίζουν «καθυστερήσεις» χωρίς, όμως, κανέναν λόγο. Και το πρόβλημα είναι πως μέσα στο α’ τρίμηνο του 2013 υπάρχει ανάγκη για αποπληρωμή τόκων. Οι τράπεζες μπορεί να δώσουν μία μικρή παράταση, αλλά πόσο μικρή θα είναι αυτή με δεδομένο και τι γίνεται στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα;