Η Sony “γλυκοκοιταει” τα Windows Phone;

Μέσα στο 2014 η  Sony θα σπάσει την “αποκλειστικότητα” του Android περιβάλλοντος και θα ανέβει στο τραίνο των Windows Phone, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα. Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει πολλές συζητήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν ξεκινήσει πριν την απόκτηση της Nokia από την Microsoft, αλλά και δεν διεκόπησαν με την εξέλιξη αυτή. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν το σχέδιο ευοδωθεί το smartphone που θα βρεθεί στην αγορά πιθανόν να βρίσκεται κάτω από την επωνυμία Vaio.

Προς το παρόν τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς Microsoft και Sony βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τα τέλη χρήσης των Windows Phone, το προεγκατεστημένο λογισμικό, και άλλα θέματα. Tον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για αναζήτηση εκ μέρους της Microsoft και άλλων κατασκευαστών που προτίθενται να υιοθετήσουν την mobile πλατφόρμα της. Ανάμεσα σε αυτούς τις περισσότερες πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει η ZTE, η οποία θα προωθήσει, αν τελικά όλα πάνε καλά, μια σειρά low-end συσκευών Windows Phone στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Microsoft φέρεται πως θα εξοπλίσει μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο τις συσκευές Windows Phone 8, με την Cortana, μια ψηφιακή βοηθό αντίστοιχη του Siri, με προηγμένες, όμως, δυνατότητες.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.