Η SAP αναλυει τα επομενα cloud βηματα της

Τις προβλέψεις της αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει την επόμενη πενταετία δημοσίευσε η SAP, δίνοντας για ακόμη μία φορά έμφαση στο cloud και το ρόλο που αυτό θα παίξει στις μελλοντικές κινήσεις της. Έτσι, η SAP θα συνεχίσει να επενδύει σε τεχνολογίες cloud έχοντας ως στόχο μέχρι το 2018 τα έσοδα από το cloud business να είναι ισοδύναμα με αυτά του software business.

Για το 2015, η SAP ανακοίνωσε ότι αναμένει το cloud να φέρει έσοδα από €1,95 δις έως €2,05 δις, ένα ποσοστό αύξησης 86% σε σύγκριση με το 2014. Επίσης, η εταιρεία θεωρεί ότι το 2015 τα λειτουργικά της κέρδη, θα κυμανθούν μεταξύ € 5,6 δις και € 5,9 δις.

Η SAP, ωστόσο, μείωσε τις προοπτικές της για το 2017, εξαιτίας των συνεχών επενδύσεων στο cloud computing και του κόστους που αυτές συνεπάγονται.  Για το 2017, η SAP ανακοίνωσε ότι το cloud business θα φέρει έσοδα από €3,5 δις έως €3,6 δις, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας θα κινηθούν μεταξύ €21 δις και €22 δις. Έτσι τα λειτουργικά κέρδη της  εταιρείας θα βρεθούν στο ύψος των €6,3 δις έως €7,0 δις, αισθητά μειωμένα από την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για λειτουργικά κέρδη περίπου €7,7 δις.

Τελικός στόχος της SAP είναι τα έσοδα από το cloud business να επιταχυνθούν μέσα στην επόμενη πενταετία ώστε η ροή τους να καταστεί πιο προβλέψιμη. Με βάση τον συγκεκριμένο σχεδιασμό η SAP προσβλέπει για το 2020 έσοδα μόνο από το cloud business ύψους €8 δις, με τις συνολικές της πωλήσεις να ανέρχονται στα €28 δις και τα λειτουργικά κέρδη στα €9 δις. 

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο για τους πελάτες είναι ότι η SAP θα απλουστεύσει σημαντικά το services unit ώστε το deployment των όποιων υπηρεσιών να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.