Η Google φοβαται προστιμο υψους $ 5 δις απο την ΕΕ

Νέες προτάσεις υπέβαλε η Google προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς το ενδεχόμενο να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους $ 5 δις για μονοπωλιακές τακτικές είναι πλέον ορατό, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Η διαμάχη-μια από τις πολλές-μεταξύ ΕΕ και Google ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Από τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά το κατά πόσο η Google, η οποία κατέχει το 90% του web search στην Ευρώπη, εκμεταλλεύεται την ηγετική της θέση προκειμένου να προωθήσει και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της. Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα η Google κρίθηκαν ανεπαρκείς από την ΕΕ και η αμερικανική εταιρεία βρισκόταν ενώπιον ενός πιθανού προστίμου της τάξης των $ 5 δις.

Και επειδή τα $ 5 δις είναι πολλά λεφτά, ακόμα και για την Google, η εταιρεία φαίνεται πως βάζει νερό στο κρασί της. Πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Kent Walker, είχε δηλώσει ότι η Google έχει κάνει πολύ καλή δουλειά προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες της ΕΕ. Το πόσο καλή είναι η δουλειά αυτή θα το διαπιστώσουμε περίπου στο τέλος του 2013 όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει οριστικά αν οι νέες προτάσεις της Google καταργούν τις μονοπωλιακές πρακτικές που φέρεται να ασκούσε.