Η BlackBerry αναζητα “σωτηρα”

Μια ειδική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BlackBerry, συστάθηκε προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικές στρατηγικές για το μέλλον της εταιρείας, όπως έγινε γνωστό. Με απλά λόγια στην καναδική εταιρεία διαπιστώνουν ότι το BlackBerry 10 δεν “τσουλάει” όπως θα ήθελαν και έτσι επανέρχεται στο τραπέζι η πρόταση περί πώλησης της εταιρείας ή συνεργασίας με άλλο μεγάλο παίκτη της αγοράς.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 1 Ιουνίου απέστειλε 6,8 εκατ. smartphones, από τα οποία μόνο τα 2,7 εκατ. διέθεταν το καινούριο και πολυδιαφημισμένο OS της Blackberry. 

Οι χαμηλές πωλήσεις αλλά και τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα είχαν ως φυσικό επακόλουθο να φουντώσουν και πάλι οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της εταιρείας. Ο CEO της BlackBerry, Thorsten Heins, συνεχίζει βέβαια ως οφείλει να υπερασπίζεται τις προοπτικές του ΒΒ10, τονίζοντας ότι ένα εξαιρετικό προϊόν, στην αιχμή της τεχνολογίας, που απλά θέλει το χρόνο του για να πείσει τους καταναλωτές. Όμως και ο ίδιος μετέχει στην ειδική επιτροπή που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα….

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.