Νεα σεναρια εξαγορας της Vodafone απο την AT&T

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τότε που πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg υποστήριζαν ότι η ΑΤ&Τ προετοιμάζει μία πιθανή εξαγορά του ομίλου Vodafone το επόμενο έτος, και χθεσινές δηλώσεις του CEO της Vodafone, Vittorio Colao, ήρθαν να επιβεβαιώσουν το ρητό που λέει ότι “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο επενδυτών στη Βαρκελώνη, ο Collao εμμέσως πλην σαφώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων αν κάποιος αγοραστής εμφανιζόταν στον ορίζοντα.

“Εξελίσσουμε μια στρατηγική πάνω στην οποία βάζουμε πολλά χρήματα, αλλά αν κάποιος έρθει και πει ‘έχετε πραγματικά αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία’, τότε δεν θα μπορέσω παρά να συμφωνήσω μαζί του”, ήταν η ακριβής φράση του Collao.

H Vodafone έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων ύψους €8,26 δις με στόχο την αναβάθμιση του δικτύου και των υπηρεσιών της σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο εξαγορών. Η AT&T από τη μεριά της έχει εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρό της τη Vodafone, με την προοπτική να βάλει πόδι στην αγορά της Ευρώπης. Ήδη νωρίτερα μέσα στον χρόνο η AT&T είχε βολιδοσκοπήσει την Verizon προτείνοντας μια πολύπλοκη συμφωνία μέσω της οποίας οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Vodafone θα πέρναγαν στην AT&T ενώ η Verizon θα κρατούσε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε από κοινού με τη Vodafone στις ΗΠΑ. Τελικά η Verizon απέρριψε το σχέδιο της AT&T ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητάς του και προχώρησε από μόνη της στην εξαγορά του μεριδίου που κατείχε η Vodafone στην αμερικανική εταιρεία Verizon Wireless.

Ενδεχόμενη εξαγορά της Vodafone από την AT&T θα οδηγούσε στη δημιουργία του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στον κόσμο με περισσότερους από 500 εκατομμύρια συνδρομητές. Ωστόσο ότι είναι να γίνει, θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η πώληση του μεριδίου μετοχών που κατέχει η Vodafone στη Verizon Wireless, δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Μέχρι τότε αναμένουμε…στο ακουστικό μας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.