Η απωλεια αρχειων στοιχιζει και μαλιστα ακριβα, λεει η Kaspersky

Με το Internet Security – Multi-Device, μια ολοκληρωμένη λύση που παρέχει προστασία στους χρήστες απέναντι στις ψηφιακές απειλές κάθε τύπου, απαντά η Kasperksy στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για ολοκληρωμένη προστασία ηλεκτρονικών υπολογιστών Windows και Mac, smartphones και tablets. Πρόκειται για μια λύση που απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν προστασία για όλες τις συσκευές τους, όσον αφορά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Η λύση περιλαμβάνει μεμονωμένα προϊόντα, ανάλογα με το ποιο λειτουργικό και ποια συσκευή καλείται να καλύψει, και σε συνδυασμό με μια σειρά από τεχνολογίες antivirus, κάθε προϊόν που βρίσκεται ενσωματωμένο στο  Kaspersky Internet Security – Multi Device διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά για την αξιόπιστη προστασία των χρηστών από τις απειλές που στοχοποιούν συγκεκριμένες συσκευές. Για παράδειγμα, η έκδοση του προϊόντος που έχει σχεδιαστεί για Windows, περιλαμβάνει τη λειτουργία Anti-Blocker, η οποία εξουδετερώνει τα Blocker Trojans (κακόβουλα προγράμματα που εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών σε έναν υπολογιστή και απαιτούν λύτρα για την αποκατάσταση της πρόσβασης).

Επιπλέον, η έκδοση του Kaspersky Internet Security – Multi Device για smartphones και tablets ενσωματώνει λειτουργίες για τον εντοπισμό μιας συσκευής από απόσταση, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει ένα δυνατό ηχητικό σήμα και να τραβήξει φωτογραφίες του κλέφτη, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάμερα της συσκευής.

Το πόσο απαραίτητη είναι μια τέτοια λύση στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον, αποκαλύπτει η έρευνα Consumer Security Risks, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη B2B International και την Kaspersky Lab. Η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε ότι εκτός από το προφανές πρόβλημα της απώλειας αρχείων, οι σύγρχονες επιθέσεις κοστίζουν στους χρήστες χρήματα και μάλιστα αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδύεται από τα στοιχεία της έρευνας η αξία των αρχείων πολυμέσων που ένας Ευρωπαίος χρήστης θα μπορούσε να χάσει από μια συσκευή ως αποτέλεσμα ψηφιακής επίθεσης ή άλλου είδους ζημιάς, ανέρχεται κατά μέσο όρο στα €278, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Μάλιστα, η ζημιά από την πιθανή απώλεια ψηφιακού περιεχομένου κλιμακώνεται αντιστρόφως ανάλογα με την ηλικία του θύματος, λόγω του είδους των αρχείων που κάθε ηλικιακή ομάδα έχει αποθηκευμένα σε συσκευές και της αξίας των ίδιων των συσκευών που διαθέτει. Για παράδειγμα, οι ερωτηθέντες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών θα αντιμετώπιζαν μια μέση απώλεια της τάξης των €493, ενώ εκείνοι που ανήκουν στην ομάδα 25-34 θα έχαναν €335 κατά μέσο όρο. Οι χρήστες ηλικίας άνω των 45 ετών θα έχαναν κατά μέσο όρο €167. Τα παραπάνω ποσά δείχνουν πως η επιλογή μιας λύσης διαδικτυακής ασφάλειας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αντιθέτως συνιστά επένδυση που “βγάζει” τα χρήματά της. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.