Συνεργασια Ericsson – AT&T και στο βαθος cloud αυτοκινηση

Στη σημαντική και δυναμική αγορά της connected αυτοκίνησης φαίνεται να στοχεύουν Ericsson και AT&T, καθώς οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους  με σκοπό τη βελτίωση της συνδεσιμότητας προϊόντων και εφαρμογών που τροφοδοτούνται από το Ericsson Connected Vehicle Cloud. Το Connected Vehicle Cloud αξιοποιεί τις M2M (Machine-to-Machine) δυνατότητες εξυπηρέτησης και το χαρτοφυλάκιο της Ericsson στον τομέα του OSS/BSS και μπορεί να αναπτυχθεί σε τυπικές υποδομές cloud. Μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως σε βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες όπως η διαχείριση υπηρεσιών και η διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες από την Ericsson Consulting and Systems Integration Services και να λειτουργήσει από την Ericsson Managed Services.

Ήδη οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης και παρουσίασης μοντέλων πλήρως διασυνδεδεμένων με cloud υπηρεσίες και η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες τα αμέσως επόμενα χρόνια. Από τη μεριά της η  AT&T δημιούργησε την πλατφόρμα Drive, με την Ericsson να αποτελί αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω πλατφόρμας υπηρεσιών.

Το Connected Vehicle Cloud βασίζεται στην Service Enablement Platform της Ericsson, για να παρέχει σε οδηγούς και επιβάτες πρόσβαση σε εφαρμογές απευθείας από μια οθόνη στο αυτοκίνητο. Παραδείγματα καταναλωτικών υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων προς επισκευή του οχήματος, αυτόματο κλείσιμο ραντεβού για σέρβις, εγγραφή στο Wi-Fi του οχήματος, καθώς και on-demand ψυχαγωγία και ενημέρωση. Η υπηρεσία ενισχύεται περαιτέρω από την ικανότητά να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες από τα οικοσυστήματα τρίτων φορέων, όπως οι πάροχοι περιεχομένου δορυφορικού ραδιοφώνου και οι αρχές οδικής κυκλοφορίας.