Επιτυχημενο για τον ΟΤΕ το roadshow του Λονδινου

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του ΟΤΕ στο 8ο Roadshow ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στο Λονδίνο, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Στο Roadshow της ΕΧΑΕ, από τα πιο επιτυχημένα σύμφωνα με τα στελέχη των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν, σημειώθηκε ρεκόρ συναντήσεων και εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις σε ελληνικές μετοχές, μεταξύ των οποίων και του ΟΤΕ, ενώ ήδη ξένα funds ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν αποστολές στην Αθήνα.

Τον ΟΤΕ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ομίλου, Μπάμπης Μαζαράκης, και ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων, Δημήτρης Τζελέπης. Στο πλήθος των συναντήσεων που πραγματοποίησαν, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στην επιτυχή αναχρηματοδότηση του ομίλου εν μέσω κρίσης. Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πλάνο μείωσης και αναχρηματοδότησης του δανεισμού του, με το οποίο κατόρθωσε να μειώσει το καθαρό χρέος κατά πάνω από 50% από το 2010, σε κάτω από € 2 δις. Μάλιστα, το Φεβρουάριο του 2013, ο ΟΤΕ πέτυχε παρά την κρίση, να βγει στις αγορές και να αντλήσει € 700 εκατ. με την έκδοση ομολόγων, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα € 1,9 δις.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του ΟΤΕ, η επιτυχής αναχρηματοδότηση επιτρέπει πλέον στην εταιρεία να επικεντρωθεί απρόσκοπτα στο core business, επενδύοντας στις σύγχρονες υποδομές δικτύων σταθερής και κινητής, αλλά και δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, με τον ΟΤΕ TV να σημειώνει δυναμικές επιδόσεις και να διαθέτει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης.