Επενδυση $3 εκατ. σε ελληνικη startup

Συνολική επένδυση $3 εκατ. από το επενδυτικό σχήμα DFJ, με τη συμμετοχή του Jeremie Openfund II και ιδιωτών επενδυτών εξασφάλισε η Resin.io, μια ελληνική startup που έχει αναπτύξει πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες “έξυπνες” συσκευές. Το σύνολο της επένδυσης θα διατεθεί για επέκταση της υπάρχουσας ομάδας με έμφαση στο γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα, την υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών hardware και την ταχεία ανάπτυξη του προϊόντος της εταιρίας.

Μέσω της πλατφόρμας του Resin.io, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους σε απεριόριστο αριθμό Linux συσκευών και να προχωρούν σε αναβάθμιση του λογισμικού από απόσταση. Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα. Ουσιαστικά, μέσω του Resin.io, η ανάπτυξη εφαρμογών για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems) γίνεται το ίδιο εύκολη με την ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας τo Resin.io βοηθά τους προγραμματιστές να ακολουθούν τις εξελίξεις στο ΙοΤ με τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί containers Linux για την ανάπτυξη κώδικα και embedded systems. Το Resin.io υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες hardware, χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα, συσκευή ή αρχιτεκτονική. Υποστηρίζει τα πιο γνωστά single board computers όπως το Raspberry Pi, BeagleBone Black, Intel Edison, and Freescale Sabre, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε κατά παραγγελία hardware επεκτείνοντας την υποστήριξή της σε περισσότερα συστήματα που διατίθενται στην αγορά.