Επενδυσεις €8,2 δις απο τη Vodafone στην ευρωπαϊκη αγορα

Σχέδια για επενδύσεις ύψους €8,26 δις στην Ευρώπη εξετάζει η Vodafone, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η εταιρεία, στη διάρκεια της ανακοίνωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, λοιπόν με τον σχεδιασμό της εταιρείας, οι επενδύσεις αυτές θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση των δικτύων και των υπηρεσιών της Vodafone σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πίσω από τα σχέδια αυτά βρίσκεται η πρόβλεψη για επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Η προοπτική αυτή σε συνδυασμό με τη μετάβαση στο 4G, κάνει κατάλληλη τη στιγμή για ενδυνάμωση της θέσης της Vodafone στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το σχέδιο της Vodafone περιλαμβάνει παράλληλα και την ισχυροποίηση της θέσης της στα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας. Έτσι, η εταιρεία θα διοχετεύσει κεφάλαια για να επιταχύνει την εξάπλωση της τεχνολογίας LTE ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τα δίκτυα DSL και οπτικών ινών που διαθέτει στην Ευρώπη. Επίσης όπως και άλλοι μεγάλοι πάροχοι θα επενδύει σε υπηρεσίες Μ2Μ.

Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για τη Vodafone , η οποία προχώρησε στην εξαγορά της Kabel Deutschland και ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου της στη Verizon Wireless στις ΗΠΑ για $130 δις. Πρόκειται για κινήσεις οι οποίες σύμφωνα με αναλυτές δείχνουν ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας μετατοπίζεται εν πολλοίς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.