Εκδηλωση απο τη Microsoft και “Tο Χαμογελο του Παιδιου”

Η ασφαλής συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης “Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω” που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Microsoft και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10π.μ. στον πολυχώρο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Microsoft και εκπρόσωποι του συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα αναφερθούν εκτενώς στους κινδύνους του διαδικτύου και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη ενός δυναμικού διαλόγου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το φαινόμενο του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου, καθώς και η συζήτηση περί ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα συμμετέχουν και σχολεία εκτός Αθηνών μέσω της τεχνολογίας του Skype. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety/