Draytek Vigor 2762Vac: Ποιοτικη επικοινωνια σε home και SOHO

Το router Vigor2762Vac της Draytek υποστηρίζει συνδέσεις VDSL2/ADSL2+ ενώ ενσωματώνει λειτουργίες VPN και VoIP καθιστώντας το μια ιδανική συσκευή για την επικοινωνία του σπιτιού ή του μικρού γραφείου με τον έξω κόσμο. Επίσης, διαθέτει κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες χρήστες.

 


 

Το συγκεκριμένο router ανήκει στην οικιακή σειρά της Draytek, ενώ και απευθύνεται και σε μικρές εταιρείες. Κατ’ αρχήν το ενσωματωμένο modem που διαθέτει υποστηρίζει όλα τα ADSL και VDSL δίκτυα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει τωρινές και μελλοντικές ανάγκες σε ταχύτητα σύνδεσης. Είναι προφανώς ασύρματο, υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο 802.11ac. Το μοντέλο που μας έστειλε η LEXIS Πληροφορική ήταν το Vigor2762Vac. Το ac παραπέμπει στο πρωτόκολλο του Wi-Fi, ενώ το V ότι διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργικότητα VoIP με δύο ενσωματωμένες 2 FXS θύρες.

Το dual band Wi-Fi είναι ικανό να μεταδώσει δεδομένα με ταχύτητα έως 867 Mbps, ενώ οι business λειτουργίες όπως AirTime Fairness, Roaming Assisted Roaming και Band-Steering διασφαλίζουν ομαλή ασύρματη σύνδεση για βίντεο HD, gaming και ιντερνετική τηλεφωνία.

Οι δύο θύρες USB που βρίσκονται στο πίσω μέρος εξυπηρετούν στη σύνδεση σχετικών συσκευών, εξωτερικών μέσων αποθήκευσης, αλλά και USB 3G/4G USB modem. Επιπλέον, το Vigor2762Vac διαθέτει ενσωματωμένο printer server για να μετατρέψει κανείς έναν USB εκτυπωτή σε δικτυακό.

 

Ασφαλής απομακρυσμένη διαχείριση

Το Vigor2762Vac είναι μια τέλεια λύση για όσους εργάζονται από μακριά και επιθυμούν μια ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο. Σημαντικό πλεονέκτημά του συγκεκριμένου router (αλλά και όλης της σειράς) είναι η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης έως και 2 Access Points (AP Management) και η συμβατότητά της με το πρόγραμμα διαχείρισης VigorACS 2 της DrayTek.

Προσφέρει 2 ταυτόχρονα VPN tunels που συμμορφώνονται με όλα τα πρωτόκολλα, όπως IPsec, L2TP over IPsec και SSL VPN, υποστηρίζοντας προηγμένες μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας.

 

 

Προηγμένα εργαλεία ασφαλείας

Το Draytek Vigor 2762Vac υποστηρίζει φιλτράρισμα Stateful Packet Inspection (SPI) Firewall και μπορεί να δέχεται ή να απορρίπτει πακέτα με βάση τις σχετικές πληροφορίες (όπως για παράδειγμα πηγή IP, IP προορισμού, πρωτόκολλο και αριθμός θύρας) ή την εφαρμογή του πακέτου. Οι περιορισμοί που βασίζονται στην IP μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να φιλτράρουν συγκεκριμένη επισκεψιμότητα HTTP καθώς και διάφορες εφαρμογές αποτρέποντας σπατάλη πόρων σε ακατάλληλες δραστηριότητες δικτύου. Μάλιστα, με μια ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία φιλτραρίσματος περιεχομένου CYREN, μπορούν να εφαρμοστούν φίλτρα περιεχομένου ανά κατηγορίες και να οριστούν περιορισμοί αποκλεισμών συγκεκριμένων κατηγοριών ιστότοπων (όπως κοινωνική δικτύωση, τυχερά παιχνίδια κ.λπ), χωρίς την ανάγκη δημιουργίας συγκεκριμένης λίστας. Η υπηρεσία CYREN ενημερώνει συνεχώς την κατηγοριοποίηση και με την αγορά του Draytek Vigor 2762Vac περιλαμβάνεται δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Το Vigor 2762Vac υποστηρίζει τέσσερα διαφορετικά modes σύνδεσης (συμπεριλαμβανομένων και social login, PIN κ.λπ), κάθε ένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική landing page όταν προσπαθεί κάποιος να συνδεθεί στο δίκτυο.

 

Μέσα από το γνωστό περιβάλλον, μπορεί κανείς να ρυθμίσει το Vigor 2762Vac και να πραγματοποιήσει μια σειρά από διαγνωστικά εργαλεία. Επίσης, το virtual panel προσφέρει τόσο επισκόπηση της λειτουργίας της συσκευής σε πραγματικό χρόνο, όσο και εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες της.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Τεχνολογία: VDSL2/ADSL2+/Broadband

WAN Interface: VDSL over PSTN

Συχνότητα λειτουργίας: 2,4 GHz & 5 GHz (801.11ac)

Firewall: Ναι

LAN Ports: 5x 10/100/1000

VPN: 2

WAN ports: 2

Ασύρματο δίκτυο: Wi-Fi 802.11ac, 3G/4G LTE (σε USB modem)

 

 

Κατασκευαστής: DrayTek

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 248

 

Related Posts