13.8 C
Athens
07/03/2021
Biztech

Devolo Powerline: Το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Powerline, εταιρείες όπως η Devolo προσφέρουν επαναστατικές λύσεις δικτύωσης αφού συνδυάζουν την αξιοπιστία και τη σταθερότητα µίας ενσύρµατης σύνδεσης, µε την ευελιξία της ασύρµατης, χάρη στη χρήση της υπάρχουσας καλωδίωσης (συνήθως αυτής του ηλεκτρικού ρεύµατος).

Η επικοινωνία µεταξύ κτηρίων αποτελεί προϋπόθεση για ένα σύγχρονο χώρο και αυτό επιτυγχάνεται µε χρήση του Internet Protocol (IP). Μέσω του Internet, όλα µπορούν να συνδεθούν µε όλα. Ξεκινώντας από το broadband Internet που αναλαµβάνουν τη σύνδεση µε τον έξω κόσµο, και περνώντας στις υπηρεσίες που µπορούν να “τρέξουν” πάνω από αυτό, όπως IPTV και VoIP (τηλεοπτικό σήµα ή τηλεφωνία αντίστοιχα µέσω Internet) αλλά και σε “απλές” καθηµερινές συσκευές, όλα θα µπορούν να συνδέονται µε το Διαδίκτυο αλλά και µεταξύ τους. Ο υπολογιστής, το laptop, το tablet και το smartphone, µία έξυπνη τηλεόραση (Smart TV), ένας media player, ένα Blu-Ray player, µία παιχνιδοµηχανή, ακόµη και λευκές συσκευές όπως το ψυγείο µας.

Ήδη φαίνεται λοιπόν, ότι η “ραχοκοκαλιά” για την ψηφιακή εποχή θα είναι µία αξιόπιστη και παράλληλα ευέλικτη λύση επικοινωνίας. Πως θα µπορέσουν όλες αυτές οι συσκευές να επικοινωνήσουν χωρίς να απαιτηθεί ριζική αλλαγή στην καλωδίωση του χώρου;

Με την τεχνολογία Powerline µπορείτε να χρησιµοποιήσετε την υφιστάµενη καλωδίωσή σας για όλες τις υπηρεσίες και τις συσκευές IP. Πριν από δέκα χρόνια η εταιρεία Devolo κατασκεύασε τις πρώτες συσκευές Powerline για τη µεταφορά δεδοµένων µέσω καλωδίου ρεύµατος. Σήµερα µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και άλλες καλωδιώσεις όπως το καλώδιο της κεραίας (Coax), το τηλεφωνικό καλώδιο ή ένα απλό ζεύγος χαλκού.

Η τεχνολογία Powerline πλεονεκτεί σε σχέση µε τις κλασσικές τεχνολογίες διότι δεν απαιτεί νέες και επιπλέον καλωδιώσεις, επεκτείνεται άµεσα, αποτελεσµατικά και οικονοµικά. Επιπλέον η τεχνολογία επικοινωνεί και µε πρωτόκολλα WLAN, USB, Z-Wave και ZigBee, παρέχοντας ήδη τη δυνατότητα επικοινωνίας µε οικιακές συσκευές σε κάθε γωνιά του σπιτιού, όσο µακριά και αν είναι αυτή. Η τεχνολογία Powerline αποτελεί την υποδοµή του Smart Home & Smart Metering και παρουσιάζει αυξηµένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα .

Επαγγελµατικό  και οικιακό Powerline
Οι λύσεις Powerline διακρίνονται σε επαγγελµατικές και οικιακές, µε την Devolo βα προσφέρει και επαγγελµατικές λύσεις µε δυνατότητα παραµετροποίησης στα µέτρα κάθε επιχείρησης. Ξενοδοχεία, γραφεία, δηµόσιοι χώροι όπως σχολεία, βιβλιοθήκες κ.λπ., όλα µπορούν να ωφεληθούν από την τεχνολογία Powerline, η οποία αποτελεί µια ελκυστική λύση καθώς χρησιµοποιεί την υπάρχουσα καλωδίωση κάθε χώρου.

Χάρη στην ευρεία γκάµα προϊόντων της Devolo, ο πελάτης µπορεί να επιλέξει τον adapter της αρεσκείας του, και έτσι για παράδειγµα, να στραφεί και σε λύσεις υψηλής ταχύτητας µε ρυθµούς µετάδοσης έως και 500 Mbps. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης µπορεί να λαµβάνει για παράδειγµα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια 3D/HD ενώ ταυτόχρονα να χρησιµοποιεί και VoIP τηλεφωνία.

Επιπρόσθετα, για τη σωστή και απρόσκοπτη µετάδοση multimedia µέσω IP, οι συσκευές της Devolo προσφέρουν χαρακτηριστικά και λειτουργίες QoS (Quality Of Service), δίνοντας προτεραιότητες στο σήµα που απαιτείται κάθε φορά. Έτσι, η υπηρεσία εγγυάται την προτεραιότητα σε µεταφορά εικόνας HDTV και ήχο VoIP, ενώ παράλληλα προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλεια µέσω κρυπτογράφησης 128 Bit AES.

Ένα επιπλέον πλεονέκτηµα που προσφέρουν οι συσκευές Powerline της Devolo, είναι το γεγονός ότι υποστηρίζουν πολλαπλά standards (π.χ. Z-Wave και ZigBee), χωρίς η χρήση του ενός να αποκλείει το άλλο. Έτσι, µπορείτε να επικοινωνήσετε ταυτόχρονα και παράλληλα µε όλες τις συσκευές σας ανάλογα µε την υποδοµή σας.

Εφαρµογές και χρήσεις
Οι εφαρµογές της τεχνολογίας Powerline είναι πολλαπλές, και πραγµατικά ανεξάντλητες. Λύνουν προβλήµατα πρόσβασης στην επικοινωνία που πολλές φορές δεν έχουµε καν φανταστεί. Από τη σύνδεση δύο γραφείων, την παροχή Internet σύνδεσης σε ένα υπόγειο ή σε έναν όροφο, και µέχρι -το πλέον δηµοφιλές- την επέκταση του ασύρµατου δικτύου WLAN, η τεχνολογία Powerline δίνει τη λύση, εύκολα, γρήγορα, οικονοµικά, αξιόπιστα.

Σχετικά άρθρα

Ολοκλήρωση έργου από τη Lavisoft

Kitriniaris

Προστασία προσωπικών δεδομένων στο SAP SuccessFactors

Giorgos Athanassiadis

Οι νέοι projectors της Epson στην ISE

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα