19.6 C
Athens
14/04/2021
Biztech

devolo Magic 1: Ένα «μαγικό» δίκτυο για όλους

Εγκαθιστούμε και δοκιμάζουμε το Devolo Magic 1, ένα κιτ που μετατρέπει τις ηλεκτρικές πρίζες ενός χώρου σε σημεία ασύρματης πρόσβασης τεχνολογίας mesh, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο Gigabit switch, απολαμβάνετε και ενσύρματο δίκτυο.

 


 

Η σειρά συσκευών Magic της devolo αξιοποιεί το νεότερο πρωτόκολλο G.hn και έρχεται για να αντικαταστήσει την προηγούμενη τεχνολογία dLAN (HomePlug AV2) που ξέραμε από τους υφιστάμενους Powerline adaptors.

Η ταχύτητα μετάδοσης των Magic adapters αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται τα 2400 Mbps. Επίσης, η νέα τεχνολογία αυξάνει τη σταθερότητα, καθώς και την εμβέλεια του (ενσύρματου) δικτύου στα 500 μέτρα.

Η devolo κυκλοφορεί τις σειρές Magic 1 με ταχύτητα μετάδοσης 1200 Mbps (και εμβέλεια 400 μέτρων) και Magic 2 με την ανώτερη ταχύτητα 2400 Mbps. Οι σειρές κυκλοφορούν επίσης σε διάφορα «πακέτα» που περιλαμβάνουν έναν (single adapter), δύο (starter kit) ή τρεις (multiroom kit) adapters, ενώ υπάρχουν σε εκδόσεις μόνο με LAN, ή σε συνδυασμό LAN και Wi-Fi.

Η devolo Hellas μας έστειλε το Magic 1 WiFi Starter Kit το οποίο περιλαμβάνει έναν LAN adapter κι έναν Wi-Fi. Ο πρώτος συνδέεται στο router και ο δεύτερος σε οποιαδήποτε πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος. Διαθέτει ενσωματωμένη πρίζα σούκο, καθώς και δύο Gigabit LAN θύρες. Η επικοινωνία των δύο adapters γίνεται αυτόματα, ενώ μπορεί κανείς να προσθέσει εύκολα πρόσθετους adapters απλά πατώντας το σχετικό κουμπάκι pairing, αυξάνοντας την εμβέλεια του δικτύου.

Η νέα σειρά Magic, αξιοποιεί επίσης και την τεχνολογία Mesh Wi-Fi. Η λειτουργία Fast Roaming εξασφαλίζει ότι όλοι οι clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένα στο πιο ισχυρό σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μετακινείται κανείς από χώρο σε χώρο με τη φορητή του συσκευή κάνοντας για παράδειγμα video streaming ή παίζοντας ένα on-line παιχνίδι.

 

Μερικές από τις προηγμένες λειτουργίες που ενσωματώνονται στα προϊόντα Magic της devolo είναι τα εξής: Το ConfigSync επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή του Wi-Fi configuration του router σε όλα τα Wi-Fi access points (single SSID), ενώ η νέα λειτουργία Airtime Fairness εξυπηρετεί και Wi-Fi clients υψηλότερης ταχύτητας με προτεραιότητα. Το ενσωματωμένο σύστημα Band Steering διασφαλίζει ότι σε όλους τους clients έχει εκχωρηθεί αυτόματα το καλύτερο ασύρματο κανάλι και η βέλτιστη συχνότητα.

 

 

Προηγμένες ρυθμίσεις και από το κινητό

Όπως πάντα, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει μια επισκόπηση του δικτύου του μέσω του devolo Cocpit της εφαρμογής για Windows, Mac και Linux. Ωστόσο, η σειρά Magic Wi-Fi είναι συμβατή και με το Devolo Home app, ένα πολύ εύχρηστο app το οποίο βοηθά στην εγκατάσταση του δικτύου, ενώ προσφέρει επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο για τους εγκατεστημένους adapters και τις ταχύτητες μετάδοσής τους σε διάφορες κατευθύνσεις μέσα στο δίκτυο. Επιπλέον, προσφέρει διάφορες δυνατότητες προσαρμογής, όπως η εκχώρηση διαφορετικού ονόματος σε κάθε adapter, το κλείσιμο ή άνοιγμα του Wi-Fi, ή ακόμα την απενεργοποίηση των LEDs.

Η νέα έκδοση του firmware 5.2 (η devolo το ονομάζει delos – devolo operating system) το οποίο βρίσκεται ήδη προεγκατεστημένο στους Magic Wi-Fi adapters (και διατίθεται ως αναβάθμιση στους dLAN, προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στο Magic δίκτυο, όπως τη δυνατότητα δημιουργίας ενός guest κλειδιού πρόσβασης στο δίκτυο για τους επισκέπτες, τον καθορισμό συγκεκριμένων χρονικών ορίων μέσα στα οποία θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένες συσκευές στο ασύρματο δίκτυο (γονικός έλεγχος)

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz ταυτόχρονα)

Ταχύτητες μετάδοσης: Wi-Fi 867 (mbps, 2×2 MIMO/ 5 GHz), Wi-Fi 300 (mbps, 2×2 MIMO/ 2,4 GHz), Ethernet 10/100 (mbps), Powerline 1200 (mbps)

Εμβέλεια μετάδοσης: Powerline: 400, Wi-Fi: 300

Ασφάλεια: WPA/WPA2, WPS PIN, WPS PBC, Wi-Fi Time Schedule, 128 Bit AES

Συνδεσιμότητα βάσης: 1x Gigabit Ethernet

Συνδεσιμότητα δορυφόρου: 2x Gigabit Ethernet

 

Κατασκευαστής: Devolo

Διάθεση: Devolo Ελλάς, 22210-84387

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 149,9

Σχετικά άρθρα

Apple: The trillion dollar baby!

Kitriniaris

Office Line: Πιστοποίηση «Microsoft Gold Windows & Devices»

SAS: Συνεχίζεται η επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα