13.3 C
Athens
25/01/2021
Biztech

Η security list όταν επιλέγετε πάροχο MPS

Η λύση MPS είναι απαραίτητη για κάθε εταιρεία που θέλει να απαλλαγεί από τη διαχείριση εγγράφων, εκτυπώσεων, αναλωσίμων κ.λπ, να μειώσει τα κόστη και να εξορθολογίσει τις εσωτερικές διεργασίες της. Πλέον, στη λίστα με τα «προαπαιτούμενα» θα πρέπει να προστίθεται και ο παράγοντας ασφάλεια.

 


 

Η διαχείριση του printing και των εγγράφων μέσα σε μια επιχείρηση είναι μια κρίσιμη προτεραιότητα του τμήματος IT, αλλά συχνά είναι ανάμεσα τα πρώτα που παραβλέπονται. Ωστόσο, για όσες εταιρείες επιλέγουν μια λύση managed print services (MPS) τα κίνητρα δεν είναι άλλα από τον όγκο και το κόστος των εκτυπώσεων. Από την άλλη, η προσέγγιση αυτή θα λέγαμε ότι είναι μάλλον κοντόφθαλμη και αυτό διότι έτσι χάνεται μια πολύ σημαντική παράμετρος, αυτή της ασφάλειας.

 

Αν και πολλά τμήματα ΙΤ φροντίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές προστασίας σε endpoints και την υποδομή του δικτύου γενικότερα, οι συσκευές printing και imaging δεν βρίσκονται καν στη λίστα. Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα το ότι οι συγκεκριμένες δικτυακές συσκευές παραμένουν απροστάτευτες. Πρόκειται για ένα λάθος που μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.

Το 2016, μια μελέτη του Ponemon Institute, έδειξε ότι κατά μέσο όρο το ετήσιο κόστος των εταιρειών που βίωσαν κάποια κυβερνοεπίθεση ξεπέρασε τα $9,5 εκ. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα της Spiceworks, η κίνδυνοι από απειλές μέσω εκτυπωτικών συσκευών το 2016 αυξήθηκαν από 9 στο 16%.

 

Γενικά, κάθε πληροφορία που διακινείται μεταξύ συσκευών είναι ευάλωτη σε επιθέσεις και υποκλοπές. Οι μη προστατευμένοι εκτυπωτές μπορούν να εκθέσουν την εταιρεία σας στις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζουν και τα PCs. Έτσι, η προστασία των εκτυπωτικών μηχανημάτων με πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας είναι απαραίτητη για να διατηρείτε την επιχείρησή σας, ασφαλή και σύννομη με τους κανονισμούς.

 

Τι πρέπει να παρέχει κάθε MPS provider

Με βάση όσα αναφέραμε παραπάνω, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μέτρα προστασίας που θα πρέπει κάθε MPS πάροχος θα πρέπει να προσφέρει.

 

Ασφαλές boot-up: Η λειτουργία secure boot διασφαλίζει ότι μόνο το επίσημο firmware θα φορτώνεται κάθε φορά κατά την εκκίνηση του μηχανήματος και οποιαδήποτε άλλη ύποπτη δραστηριότητα θα εντοπίζεται και να μπλοκάρεται.

 

Run-time Code intrusion: Η συγκεκριμένη λειτουργία προστατεύει τις συσκευές που βρίσκονται εν λειτουργία και είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή συμβαίνουν οι περισσότερες επιθέσεις. Οι συσκευές της HP εντοπίζουν ανωμαλίες σε επίπεδο μνήμης και τις προστατεύει όταν είναι on-line. Εάν εντοπιστεί ύποπτη κίνηση, η συσκευή θα ακυρώσει την αποστολή print jobs, θα εκκινήσει αυτόματα σε ασφαλή κατάσταση.

 

Managed Printer Security Settings: Το χαρακτηριστικό αυτό βοηθά το τμήμα ΙΤ να εφαρμόζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας σε όλο το στόλο των εκτυπωτικών συσκευών μαζικά, προκειμένου να ικανοποιούνται οι πολιτικές ασφαλείας της επιχείρησης.

 

Προστασία Εσωτερικού Δίσκου: Περίπου το 44% των δικτυακών εκτυπωτών δεν είναι προστατευμένοι, επιτρέποντας την πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα. Θυμίζουμε ότι πλέον όλοι οι εκτυπωτές διαθέτουν ενσωματωμένο σκληρό δίσκο αποθηκεύοντας τα print jobs. Οι δίσκοι αυτοί πρέπει να είναι κρυπτογραφημένοι απαγορεύοντας και την πρόσβαση και την ανάκτηση δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

 

Πιστοποίηση χρήστη: Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα εκτυπωτικά μηχανήματα, παρά μόνο σε άτομα που διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση (με κωδικό, ID card κ.λπ) από την εταιρεία. Υποστηρίζονται διαφορετικά δικαιώματα στο printing ανάλογα με το χρήστη.

 

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι μερικά μόνο από την ευρεία γκάμα security features που υποστηρίζουν οι συσκευές της HP. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι εκτυπωτές τις HP χαρακτηρίζονται ως πιο ασφαλείς εκτυπωτές του κόσμου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα