3.3 C
Athens
18/01/2021
Biztech

Το μέλλον των επιχειρήσεων είναι στο mobility

Οι επιπτώσεις της mobile επανάστασης επηρεάζουν ήδη τους απλούς χρήστες. Από την άλλη, η πραγματική δυναμική και η αναγκαιότητα του mobility στο χώρο του business είναι αδύνατο να αγνοηθεί.

 


 

Πρόσφατα η Juniper Research δημοσίευσε την έκθεση mobile forecast 2017-2021 στην οποία αναφέρει ότι η συνολική αύξηση στα διακινούμενα streaming δεδομένα θα αγγίξουν τα 774.000 petabytes. Αυτό σημαίνει ούτε λίγο, ούτε πολύ 81 δισεκατομμύρια ώρες 4Κ streaming video! Από τα data αυτά, πάνω από 318.000 petabytes θα διακινούνται μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, παρά μέσω Wi-Fi.

 

Αύξηση στη χρήση

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Juniper, ο μέσος όρος χρήσης δεδομένων που διακινούνται μέσω smartphones, είναι περίπου 2GB το μήνα. Μέχρι το 2021, ο αριθμός αυτός θα έχει αυξηθεί στα 5GB. Σε ότι αφορά τη διακίνηση που πραγματοποιείται μέσω tablet, τα αντίστοιχα νούμερα είναι 1,5GB και 3,3GB αντίστοιχα. Η χρήση των mobile data αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και οι αναλυτές της Cisco εκτιμούν ότι ο ρυθμός θα είναι μεγαλύτερος από ότι προβλέπει η Juniper.

Τα νούμερα αυτά οφείλονται στο ότι η χρήση του κινητού δεν περιορίζεται μόνο σε ώρες εκτός γραφείου, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας. Ο σύγχρονος εργαζόμενος χρειάζεται το Internet στο κινητό του συνεχώς και ο εργασιακός χώρος χωρίς κινητό δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

 

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα από την TINYpulse, οι συνδεδεμένοι εργαζόμενοι μπορεί να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικοί, ενώ παράλληλα αισθάνονται ότι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία επικοινωνίας μέσα στην εταιρεία τους.

 

Απαραίτητο εργαλείο για τη σύγχρονη επιχείρηση

Η εξέλιξη του mobile computing δεν είναι κάτι που οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επιχειρήσεων θα πρέπει να αγνοούν. Επομένως, η μοναδική λογική επιλογή είναι να υιοθετήσουν όλα όσα η σύγχρονη τεχνολογία έχει να προσφέρει, αντιμετωπίζοντας όμως, τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Ένα πιθανό μειονέκτημα της ανεξέλεγκτης αύξησης του mobility έχει να κάνει με ζητήματα ασφαλείας, καθώς η πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα από μη ασφαλείς συσκευές μπορεί να εκθέσει την ασφάλεια ολόκληρης της επιχείρησης.

 

Mobility μέσα στο γραφείο

Σήμερα, είναι πιο σημαντική από ποτέ, η ανάγκη για υιοθέτηση ισχυρών πρωτοκόλλων ασφαλείας. Κάθε ευαίσθητη πληροφορία θα πρέπει να κρυπτογραφείται και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν να αξιοποιούν τα διαθέσιμα εργαλεία προστασίας. Ένα καλό firewall δεν πρέπει απλά να είναι ισχυρό, πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται από τους IT managers και η απομακρυσμένη πρόσβαση να παρακολουθείται από κοντά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη και η αξιοποίηση και η προστασία του mobility μέσα στο χώρο εργασίας. Από την άλλη, είναι εφικτή με την εφαρμογή ισχυρών πρακτικών και η υιοθέτηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

 

Λεπτές ισορροπίες

Όσο εύκολα η χρήση του mobility αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, το ίδιο εύκολα μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή από τα καθημερινά τους tasks. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιτύχετε ισορροπία μεταξύ προσωπικής χρήσης, παραγωγικότητας και προστασίας των εταιρικών δεδομένων. Πρόκειται πράγματι για μια πολύ λεπτή ισορροπία, αλλά καθώς το mobile computing καταλαμβάνει όλο και πιο πολύ από το χρόνο όλων μας, είναι μια ισορροπία που καμία εταιρεία δεν πρέπει να αγνοεί πλέον.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα