Αυξηση εσοδων και κερδων για την Entersoft

Σημαντική αύξηση κατά 17% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου Entersoft κατά τη χρήση του 2014, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επενδύσεων σε νέα προϊόντα, στις δραστηριότητες στο εξωτερικό καθώς και στη νέα εξαγορά της Alpha Software Solutions ΙΚΕ, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα τα καθαρά έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα €9,39 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με την περυσινή χρήση, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανήλθε στα €1,54 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 57% σε σχέση με την περυσινή χρήση. Αντίστοιχα, τα καθαρά έσοδα της μητρικής αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν στα €7,05 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα €1,7 εκατ., σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2013. Επίσης ότι ο όμιλος αύξησε το προσωπικό του κατά 35% δημιουργώντας περί τις 45 νέες θέσεις εργασίας.

Αν και η χρονιά σημαδεύτηκε από συγκράτηση επενδύσεων από τις επιχειρήσεις ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο, η Entersoft κατάφερε να αναλάβει νέα έργα σε σημαντικούς νέους πελάτες ενώ η Retail Link αναδείχτηκε ως η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη θυγατρική, με μεγάλη αύξηση εσόδων και κερδών, αλλά και υλοποίηση έργων σε μεγάλες εταιρείες. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σταθερή πορεία κι αναμένεται να ενισχυθούν την επόμενη χρονιά μετά και την ίδρυση της θυγατρικής Entersoft Middle East στο Ντουμπάι.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η εταιρεία ανακοίνωσε το καλοκαίρι επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης νέων προϊόντων συνολικού ύψους €5 εκατ. για την επόμενη τριετία. Τα βασικά νέα προϊόντα που αναπτύσσονται ήδη εστιάζουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και θα αφορούν τομείς όπως Marketing CRM (Merchandising, Segmentation Analysis), Warehouse Management Systems (WMS) κ.ά.. Παράλληλα, όλα τα βασικά προϊόντα της εταιρείας θα παρέχονται On Premise, On Cloud αλλά και ως Software as a Service (SaaS), για μεγαλύτερη ευελιξία.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.