Θα τριπλασιαστουν οι πωλησεις wearables μεσα σε εναν χρονο

Τη δυναμική που αναπτύσσεται στην αγορά των wearable συσκευών καθώς και τη σπουδή των μεγάλων κατασκευαστών να τοποθετηθούν έγκαιρα σε αυτή, ήρθε να επιβεβαιώσει το τελευταίο report της IDC. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, ορθώς τα wearables χαρακτηρίζονται ως το next big thing στη mobile agora καθώς οι πωλήσεις τους μέσα στον χρόνο θα τριπλασιαστούν ενώ το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο ευοίωνο.

Συγκεκριμένα, η IDC προβλέπει πωλήσεις 19 εκατομμυρίων wearable συσκευών εντός του 2014 ενώ μέχρι το 2018 ο αριθμός αυτός θα έχει αναρριχηθεί στα 111,9 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί κατά μέσο όρο στο 78,4%. Συνολικά από το 2014 έως το 2018 η αγορά των wearables θα σημειώσει άνοδο 500% περίπου.

Η IDC χωρίζει τις wearable συσκευές σε τρεις κατηγορίες: Στα wristbands και παρόμοιες συσκευές οι οποίες δεν λειτουργούν αυτόνομα αλλά απαιτείται κάποιου είδους pairing, συνηθέστερα με smartphones. Αυτές οι συσκευές είναι που οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς προς το παρόν, καθώς υπάρχουν σε μεγαλύτερη ποικιλία τιμών και λειτουργιών. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα smartwatches τα οποία φέτος είχαν την τιμητική τους με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να παρουσιάζουν αντίστοιχα μοντέλα. Σύμφωνα με την IDC η συγκεκριμένη αγορά θα πρέπει να ωριμάσει ακόμα και οι χρήστες θα πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τις συγκεκριμένες συσκευές ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την απήχησή τους στο καταναλωτικό κοινό. Τέλος, οι συσκευές τύπου Google Glass – τις οποίες η IDC κατηγοριοποιεί ως smart wearables – βρίσκονται ακόμα στα σπάργανα και θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2016 για να δούμε το γκελ που θα κάνουν στην αγορά.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.