9.3 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Η αύξηση της παραγωγικότητας έχει άρωμα mobility

Smartphones και tablets ήρθαν για να μείνουν. Μαζί τους θα μείνει και μια ολότελα νέα πραγματικότητα που «ακούει» στο όνομα mobility. Εδώ, ειδικότερα, θα καταπιαστούμε με το enterprise mobility, δηλαδή την δυνατότητα που έχουν εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές τους όχι μόνο για τη βασική επικοινωνία, αλλά και για αρκετές άλλες επαγγελματικές και ενδεχομένως κρίσιμες εργασίες σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι τώρα τέτοιες δυνατότητες διέθεταν μόνο μεγάλοι οργανισμοί. Πλέον, η διεργασία του commoditization της τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον να εκμεταλλεύεται το mobility. Αποτέλεσμα; Η αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, ακόμη και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και γραφεία, όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη έρευνα της IDC.

 

Η mobile τεχνολογία επιτρέπει στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν εταιρικά δεδομένα και πόρους, χωρίς να βρίσκονται υποχρεωτικά “δεμένοι” με μια σταθερή θέση εργασίας. Η επικοινωνία και η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο, είναι σημαντική, καθώς προσφέρει παροχή μεγαλύτερου φάσματος  υπηρεσιών και προϊόντων, αυξάνοντας  την απόδοση της επιχείρησης.

 

Παντού και πάντα

Ένα άλλο πλεονέκτημα της δυνατότητας που έχουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απ’ οπουδήποτε, οποτεδήποτε, είναι το ότι μπορούν να ορίζουν το εργασιακό τους πρόγραμμα οι ίδιοι. Καθώς το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει πιεστικές ανάγκες, η ευελιξία και οι γρήγορες ενέργειες είναι θεμελιώδεις αρετές μιας επιχείρησης που θέλει να κρατά ικανοποιημένους τους πελάτες της. Έτσι, η δυνατότητα που έχει ένας εργαζόμενος να τροποποιεί το καθημερινό του πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει, μεταφράζεται σε καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, άρα και σε αυξημένη πιθανότητα για νέες συνεργασίες και επιπλέον έσοδα για την επιχείρηση.

 

Συνεργασία και ομαδικότητα

Διονύσης Λυκούρεσης
Διονύσης Λυκούρεσης, Διευθυντής Πωλήσεων @ACTIVE Computer Systems S.A.

H συνεργασία των μελών μιας ομάδας είναι, εκ των ων ουκ άνευ, συστατικό στην προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας – αποδοτικότητας μιας εταιρείας. Φυσικά, όταν όλη η ομάδα βρίσκεται στον ίδιο εργασιακό χώρο η συνεργασία θεωρείται δεδομένη. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που βρίσκονται σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, επί του …πεδίου; Και εδώ το enterprise mobility δίνει τη λύση, αφού οι σύγχρονες φορητές συσκευές με τις εφαρμογές που τις συνοδεύουν επιτρέπουν τη απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση του καθένα. H υιοθέτηση των κατάλληλων business applications σε ένα managed και secured περιβάλλον που διασφαλίζει την ακεραιότητα της πληροφορίας και των δεδομένων, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για αποδοτική συνεργασία, γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει, ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών – συνεργατών και αύξηση της παραγωγικότητας εκ μέρους των εργαζόμενων μια επιχείρησης.

 

Το κάτι παραπάνω στον εργαζόμενο

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παραγωγικός εργαζόμενος είναι ο ευχαριστημένος εργαζόμενος. Καθώς οι απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές, το να μπορεί να διατηρήσει ο εργαζόμενος μια ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών του υποχρεώσεων και του προσωπικού του χρόνου καθίσταται δυσκολότερο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο υπεισέρχεται η βοήθεια του mobility, καθώς σε αντίθεση με την αντίληψη ότι οι “έξυπνες” συσκευές …καταδυναστεύουν την προσωπική ζωή μας, στην πραγματικότητα (μέσω της λελογισμένης χρήσης) μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε απαιτητικά projects χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία μας στο γραφείο.

 

Κλείνοντας, το enterprise mobility έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει συνολικά τη λειτουργία μιας επιχείρησης δίνοντας της νέες ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων της, μέσω τόσο της παροχής αυξημένης δυνατότητας συνεργασίας των εργαζομένων, όσο και της  άμεσης αλληλεπίδρασης με τους πελάτες – συνεργάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα