13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Το 3D printing της HP έρχεται και στην Ελλάδα με νέο συνεργάτη

Η ΗΡ επεκτείνει την επένδυση της στην 3D εκτύπωση στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την εταιρία Ylem. Η Ylem είναι μία νεοσύστατη εταιρεία, προϊόν συνεργασίας της Active Computer Systems και της 3DHUB, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το επόμενο διάστημα.

H 3DHUB είναι μια εταιρεία με διεθνώς αναγνωρισμένη εξειδίκευση στο 3D Printing και στο νέο σχήμα συνδυάζεται η συσσωρευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών της με την τεράστια δυναμική και διασπορά της Active Computer Systems, για την καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση των τεχνολογιών της HP Inc. στην Ελλάδα με τη σύσταση της νέας θυγατρικής Ylem AE.

Το επόμενο βήμα που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται είναι η δημιουργία ενός ολοκαίνουριου υπερσύγχρονου 3D Print Lab που θα διαθέτει όλες αυτές τις τεχνολογίες (και όχι μόνο), αποτελώντας  σημείο αναφοράς για το 3D Printing στην Ευρώπη!

Γνωρίστε την τεχνολογία Multi Jet Fusion

Η τεχνολογία 3D printing που χρησιμοποιεί η HP ονομάζεται Multi Jet Fusion και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνολογίες, όπως η στερεολιθογραφία, η επιλεκτική συγκόλληση/τήξη με laser κ.ά. είναι σε θέση να παράγει από πρωτότυπα αντικείμενα, μέχρι πλήρως λειτουργικά τελικά προϊόντα με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια, πολυπλοκότητα, κίνηση και χρώμα.

Το λεγόμενο voxel (volumetrix pixel, δηλαδή το αντίστοιχο του pixel αλλά σε τρεις πλέον διαστάσεις) είναι ο πυρήνας της τεχνολογίας Multi Jet Fusion που ενσωματώνουν οι 3D printers της HP η οποία ανέπτυξε μια μοναδική τεχνολογία εκτύπωσης 3D voxel χρησιμοποιώντας αυτά τα δομικά στοιχεία 25 μικρών (το 1/4 το πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας).

Επιπλέον, με την open material πλατφόρμα της HP η 3D εκτύπωση γίνεται ακόμα πιο προσιτή και πλέον ικανή να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κατασκευαστικές τεχνικές μαζικής παραγωγής με έγχυση σε καλούπια, σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Η τεχνολογία MJF αφορά επιλεκτική θερμική συσσωμάτωση σωματιδίων χρηστικών θερμοπλαστικών όπως Nylon PA12 – PA11 – Glass Beads PA12 – PP – TPU, με κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό την τεράστια ταχύτητα εκτύπωσης καθώς χρησιμοποιείται τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνογνωσία της HP από τους 2D εκτυπωτές της, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχύτατου παράλληλου ψεκασμού σε πολύ μεγάλη επιφάνεια, συνδυαζόμενη με πολύ καλό θερμικό έλεγχο και αυτοματοποίηση διαδικασιών ψύξης του κάδου εκτύπωσης δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επανεκτύπωσης σε συνεχείς βάρδιες χωρίς διακοπές!

Η τεχνολογία 3D printing της HP στη μάχη αντιμετώπισης του COVID-19

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης αποδείχθηκε ως μια σημαντικά πρωτοποριακή λύση σε καιρούς κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο όταν η παγκόσμια κρίση υγείας εξαπλώθηκε, η HP και η παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα κατασκευής της κινητοποίησαν τις 3D ομάδες εκτύπωσης, την τεχνολογία, την εμπειρία και την ικανότητα παραγωγής τους για να βοηθήσουν στην κατασκευή κρίσιμων εξαρτημάτων στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Η HP και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της παρήγαγε 2,3 εκατομμύρια ανταλλακτικά, όπως μάσκες προσώπου, ασπίδες προσώπου, συνδετήρες μάσκας και άλλα.

Εκτός αυτού, η 3D εκτύπωση θέτει επίσης τα θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον καθώς μικραίνει και απλοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα με λιγότερες μεταφορές, αλλάζει τις θέσεις εργασίας και την οικονομία και παρέχει εξαιρετικά επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά εκτύπωσης, επιτρέποντας έτσι την παραγωγή τελικών εξαρτημάτων περαιτέρω τον συνολικό αντίκτυπο στον περιβάλλον.

Προσφέροντας ταχύτητα, ποιότητα, αντοχή και νέες λειτουργίες, η τεχνολογία Multi Jet Fusion της ΗΡ θα επιταχύνει την υιοθέτηση 3D κατασκευής σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και εφαρμογών. Στην Ελλάδα, η ΗΡ και η Ylem θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, των κατασκευών και της ναυτιλίας.

«Στην HP, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τώρα μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας να κάνουμε την 3D εκτύπωση μια πιο ανοιχτή και προσιτή αγορά για όλους, με τον νέο μας συνεργάτη Ylem. Μαζί, κάνουμε μια επαναστατική κίνηση στην Ελληνική αγορά και προσφέρουμε σε υπάρχοντες αλλά και νέους πελάτες μας τη δυνατότητα εκτύπωσης 3D λειτουργικών τμημάτων με την τεχνολογία Multi Jet Fusion,» δήλωσε ο Νίκος Χρηστάκης, διευθύνων σύμβουλος, ΗΡ Ελλάδας και Κύπρου.

Η Ylem δημιουργήθηκε το 2020 για να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις σχεδίασης μαζί με εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις και υπηρεσίες. Η εταιρεία προσφέρει μοναδικές λύσεις 3D εκτύπωσης καθώς σχεδιάζει και δημιουργεί πρωτότυπα, εξαρτήματα και ανταλλακτικά με την εξαιρετική ποιότητα και αξιοπιστία της προηγμένης τεχνολογίας της ΗΡ. Η έμπειρη τεχνική ομάδα της Ylem διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και παρέχει ανώτερες υπηρεσίες ώστε να διασφαλίσει κορυφαία αποτελέσματα 3D εκτύπωσης.

Έτσι, η ΗΡ σε συνεργασία με την Ylem καλωσορίζει έναν καινούργιο κόσμο εκτύπωσης στην Ελλάδα με το κορυφαίο portfolio της να βοηθάει τους πελάτες της στο ταξίδι προς μια εύκολη ψηφιακή κατασκευή.

Σχετικά άρθρα

Και δια της πλαγίας η IBM στην Κίνα

Kitriniaris

«Bronze Award» για το Pylon ERP στα Manufacturing Excellence Awards 2021

Giorgos Athanassiadis

Το Office 365 επέλεξε η Vianex

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα