15.2 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Το οικοσύστημα των MPS επεκτείνεται!

Το 90% των επιχειρήσεων δεν παρακολουθούν τα κόστη του printing. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται προβληματικό στη σημερινή εποχή όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται όχι μόνο να ξεχωρίσουν, αλλά και να επιβιώσουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό τοπίο. Το printing αντιπροσωπεύει, κατά μέσο όρο, ένα ποσοστό της τάξης του 5 με 15% των εσόδων μιας επιχείρησης, ενώ το προσωπικό της εταιρείας – είτε πρόκειται για εξειδικευμένο τμήμα ΙΤ, είτε όχι – καταναλώνει το 15% του χρόνου του σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το printing.

Ο παραδοσιακός τρόπος του box moving είναι πλέον παρωχημένος στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο. Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό μπορεί να ξεκινήσει από το printing υιοθετώντας μια λύση Managed Print Service, εξορθολογίζοντας το workflow, εξοικονομώντας σημαντικά κεφάλαια και τελικά να βοηθήσει την επιχείρηση να εστιάσει στο business της, αντί να απασχολεί πόρους και χρόνο στις καθημερινές εργασίες του printing.

 


 

Οι υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκτύπωσης (MPS) προσφέρουν στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να κάνουν outsource τη διαχείριση του printing τους σε κάποιον πάροχο, κάτι που εξοικονομεί σημαντικούς πόρους, τόσο οικονομικούς όσο και σε προσωπικό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη αφενός για συντήρηση των εκτυπωτών και αφετέρου για τις άλλες εργασίες διαχείρισης από το προσωπικό της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αντίθετα από ό,τι μπορεί να πιστεύει κάποιος, οι υπηρεσίες MPS δεν απευθύνονται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο εκτυπωτικών εργασιών. Ακόμα και οι μικρομεσαίες μπορούν να επωφεληθούν από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων και εγγράφων μειώνοντας το κόστος του printing σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως το 30%! Επιπλέον, εκτός από την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στα αναλώσιμα και το service, οι υπηρεσίες MPS προσφέρουν προηγμένα εργαλεία διαχείρισης, πρόβλεψη βλαβών, σύγχρονες τεχνολογίες απομακρυσμένης πρόσβασης κ.λπ.

 

Γιατί έχει σημασία για τους πελάτες

Οι εκτυπωτές και οι άλλες συσκευές όπως είναι οι multifunction εκτυπωτές, copiers, scanners και fax είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά τις διεργασίες, αλλά οι επιχειρήσεις πιθανώς δεν διαθέτουν τους πόρους για να τα συντηρήσουν. Επιπλέον, καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, είναι συχνό το φαινόμενο να προσθέτουν εκτυπωτές και άλλες συσκευές στον στόλο τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες επέκτασης. Το αποτέλεσμα είναι πως η χρήση των συσκευών σε όλη την έκταση της επιχείρησης θα καταστεί αναποτελεσματική. Συν τοις άλλοις, οι επιχειρήσεις πιθανώς να μην διαθέτουν ορθές πολιτικές για τον έλεγχο της πρόσβασης και την ασφάλεια των εγγράφων. Οι managed print services θα ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις ανάγκες.

 

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διαχείριση των εκτυπωτικών μέσων και των προμηθειών. Πρόκειται για μια εργασία που εύκολα μπορεί να παραβλεφθεί, αλλά εφόσον δεν υπάρξει πρόβλεψη και οι προμήθειες εξαντληθούν, θα σταματήσουν και οι εκτυπώσεις. Επιπρόσθετα, εφόσον οι επιχειρήσεις δεν έχουν σταθεροποιήσει τις προμήθειές τους και δεν έχουν θέσει συγκεκριμένες πολιτικές για τη βελτιστοποίηση της χρήσης τους, θα δουν τα έξοδά τους για τα αναλώσιμα να αυξάνονται σημαντικά. Και εφόσον μια επιχείρηση επιθυμεί τη συμμόρφωση με κάποια φιλική προς το περιβάλλον πολιτική, οι MPS θα τη βοηθήσουν να μειώσει την κατανάλωση χαρτιού και ενέργειας προκειμένου να επιτύχει στους στόχους της.

 

Γιατί οι MPS είναι ευκαιρία

Ως προμηθευτές λύσεων MPS το κανάλι συνεργατών θα πρέπει να καθορίσει εξαρχής ένα οικονομικό πλάνο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκτυπωτικές ανάγκες των πελατών του. Σε αυτό μπορεί να περιλαμβάνεται κάποιο αποτελεσματικό πλάνο για χρήση εκτυπωτών και συσκευών σε όλη την έκταση της επιχείρησης, απομακρυσμένη παρακολούθηση εκτυπωτών και συσκευών, παροχή υποστήριξης ΙΤ και ανάθεση για off-site εκτύπωση κάποιων υλικών όταν αυτό συμφέρει καλύτερα. Επιπλέον, οι συνεργάτες θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη διαχείριση των print media και του inventory προμηθειών.

Επίσης, καλό θα είναι για τους συνεργάτες να προσφέρουν value-adds, ώστε να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους. Για παράδειγμα, συνεργασία με τους πελάτες προς την ανάπτυξη roadmaps για υψηλής αποτελεσματικότητας αναβαθμίσεις συσκευών που αντιστοιχούν στα budget τους, δημιουργώντας μοναδικές λύσεις που επιτρέπουν στους απομακρυσμένους εργαζομένους να εκτυπώνουν ασφαλώς ή να μειώσουν τη χρήση χαρτιού με ψηφιακές λύσεις.

 

Άρθρο του Νίκου Μπακάλη

Brother: πλήρης γκάμα μηχανών για MPS και ψηφιακό μετασχηματισμό

 
Νίκος Μπακάλης, Head of Greek Office SiliconBlue (Brother-Hellas.gr)

H SiliconBlue (www.brother-hellas.gr), ως επίσημος αντιπρόσωπος των μηχανών γραφείου Brother (www.brother.com) για Ελλάδα και Κύπρο από το 2003 έχει την δυνατότητα να καλύπτει, με βάση την πλήρη γκάμα των προϊόντων της Brother και τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις των στελεχών της, όλες τις σύγχρονες ανάγκες των συνεργατών και πελατών της για σύγχρονες ολοκληρωμένες Managed Print Services (MPS) λύσεις, που να υποστηρίζουν τη μείωση του κόστους εκτύπωσης, τη βελτίωση της διαχείρισης των εγγράφων και με γενικότερο στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό μίας μικρότερης ή μεγαλύτερης επιχείρησης.

 

Η πρόταση της SiliconBlue για σύγχρονες λύσεις MPS με μηχανές Brother έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Μεγάλη γκάμα συσκευών Brother που περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, σαρωτές κ.ά., ώστε να καλύπτονται συνολικά όλοι οι στόχοι μίας σύγχρονης MPS λύσης, όπως η μείωση του κόστους εκτύπωσης, η βελτίωση της διαχείρισης των εγγράφων, η βελτίωση της προστασίας των δεδομένων κ.λπ.

 

2. Υποστήριξη της μείωσης του κόστους εκτύπωσης με τις εξής προτάσεις μηχανημάτων:

•  Laser και inkjet εκτυπωτές και πολυμηχανήματα Brother, με δυνατότητα χρήσης ειδικών αναλωσίμων εξοικονόμησης κόστους εκτύπωσης έως 45%, στο πλαίσιο συμβολαίων

•  Σαρωτές Brother, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένο software που τους επιτρέπουν να αρχειοθετούν και να οργανώνουν αυτόματα τα αρχεία που σαρώνονται και να μετατρέπουν ψηφιακά αρχεία σε επεξεργάσιμα, με αποτέλεσμα να μειώνουν την ανάγκη για εκτύπωση εγγράφων

 

3. Υποστήριξη της προστασίας δεδομένων και των υποχρεώσεων συμμόρφωσης του GDPR, με τις εξής προτάσεις μηχανημάτων:

•  Εκτυπωτές και πολυμηχανήματα Brother με δυνατότητα ελέγχου της πρόσβασης με έλεγχο ταυτότητας χρηστών δικτύου και ασφαλή λειτουργία κλειδώματος, καθώς επίσης και εφοδιασμένα με NFC Reader. Έτσι, η εκτυπωτικές εργασίες πραγματοποιούνται με αφάλεια με χρήση κάρτας ή εισαγωγή PIN.

•  Σαρωτές Brother, οι οποίοι με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού μπορούν να δημιουργούν κλειδωμένα με κωδικό αρχεία PDF και να δημιουργούν αρχεία κρυπτογραφημένα με τη χρήση Secure File Transfer Protocol (SFTP).

 

4. Υποστήριξη MPS λύσεων σε κάθετες αγορές και λύσεις (π.χ. wide-format printing κ.α,), όπως για παράδειγμα A3 συσκευές με δυνατότητα χρήσης ειδικών αναλωσίμων εξοικονόμησης κόστους εκτύπωσης έως 45%, στο πλαίσιο συμβολαίων

 

5. Προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα Brother για MPS είναι πιο αποδοτικά ενεργειακά και δίνουν τη δυνατότητα χρήσης αναλωσίμων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύτερη διαχείριση των εγγράφων με μειωμένη ανάγκη εκτυπώσεων.

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η SiliconBlue, ο επίσημος αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους τελικούς πελάτες, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

 

Τα πλεονεκτήματα των MPS

Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε ακόμα πιο συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους οι λύσεις MPS ωφελούν την επιχείρηση που τις χρησιμοποιεί.

 

Εκτίμηση των εκτυπωτικών αναγκών

Αν και το τμήμα ΙΤ πιθανότατα διαθέτει την ικανότητα ανάλυσης του εκτυπωτικού στόλου της επιχείρησης, ο MPS πάροχος είναι σίγουρα πιο αρμόδιος και έμπειρος για ολοκληρωμένη ανάλυση του εκτυπωτικού στόλου όλων των μεγεθών. Επιπλέον, διαθέτει εξειδικευμένη γνώση των μεθόδων ενοποίησης, προκειμένου η επιχείρηση να υλοποιήσει τον σωστό εξοπλισμό σε συμφέρουσα τιμή. Σε αυτή την ανάλυση, συμπεριλαμβάνονται όλες οι πλευρές τού business printing, όπως τα scanning, printing, copying και faxing.

 

Μείωση εκτυπωτικού στόλου

Μια λύση MPS θα προσφέρει στην επιχείρηση τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να μειώσει τον εκτυπωτικό στόλο της, να ξεφορτωθεί τις περιττές συσκευές και να αντικαταστήσει όσες είναι στο τέλος της ζωής τους. Οι πάροχοι MPS, σε τελική ανάλυση, είναι οι ειδικοί που γνωρίζουν ποιες είναι οι κατάλληλες διαθέσιμες συσκευές που ανταποκρίνονται στο budget της επιχείρησης, αλλά και στους στόχους της.

 

Ενισχυμένη ασφάλεια

Με τη χρήση των λύσεων MPS οι εργασίες εκτύπωσης απλά περιμένουν στον κεντρικό server, μέχρις ότου οι χρήστες να πάνε τις παραλάβουν από τη συσκευή της επιλογής τους. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κάρτα πρόσβασής τους ή να εισαγάγουν τον αριθμό PIN και να επιλέξουν την εργασία που επιθυμούν, προκειμένου να αποφύγουν άλλοι χρήστες είτε να τις δουν είτε να τις παραλάβουν κατά λάθος.

 

Έλεγχος και insights

Επιπροσθέτως της ασφάλειας, μια λύση MPS θα προσφέρει στην επιχείρηση ακόμα περισσότερα insights σχετικά με το εκτυπωτικό περιβάλλον των πελατών της, επιτρέποντας να αναπτύξει συγκεκριμένες διεργασίες, να τρέξει reports, αλλά και να δημιουργήσει προληπτικές ειδοποιήσεις για αναλώσιμα ή service.

 

Αυτόματη ανανέωση αναλωσίμων

Η υλοποίηση μιας λύσης MPS θα αυτοματοποιήσει την ανάγκη παραγγελίας toner και αναλωσίμων, μιας και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συσκευές και να αυτοματοποιήσουν τις παραγγελίες, ανάλογα με το επίπεδο κατανάλωσης. Με τον τρόπο αυτόν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραμένουν παραγωγικοί, μιας και εξαλείφεται το downtime του εξοπλισμού που μπορεί να προκύψει από την έλλειψη αναλωσίμων.

 

Απελευθέρωση πόρων ΙΤ

Υπολογίζεται πως πάνω από το 20% του χρόνου του ΙΤ αναλώνεται σε εκτυπωτικά ζητήματα. Οι λύσεις MPS ελαφρύνουν το «βάρος» στο προσωπικό του ΙΤ, μιας και λιγότερα προβλήματα στους εκτυπωτές ή στα αναλώσιμα συνεπάγονται και μικρότερη εξάρτηση από το τμήμα ΙΤ, προκειμένου να ασχοληθεί με projects που χρήζουν προσοχής.

 

Διαχείριση απομακρυσμένων εκτυπώσεων

Χάρη στο mobile printing, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκτυπώσουν απομακρυσμένα από off-site τοποθεσίες και από όποια συσκευή. Το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό για την επιχείρηση, μιας και οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται να εμφανιστούν στο γραφείο για να εκτυπώσουν κάποια σημαντικά έγγραφα κ.ο.κ. Εφόσον η επιχείρηση υποστηρίζει ένα περιβάλλον mobile print, οι MPS providers θα της προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη.

 

Περιβαλλοντικός αντίκτυπος

Ο εξορθολογισμός της διαδικασίας εκτύπωσης μπορεί να οδηγήσει σε περικοπή αποβλήτων και κατανάλωσης ενέργειας. Οι περισσότερες συσκευές στην αγορά ανταποκρίνονται στα standards αποτελεσματικότητας Energy Star. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούν 60% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα μοντέλα προηγούμενων γενιών, χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη λειτουργία sleep και το ταχύτατο wake up.

 

Οι λύσεις MPS κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των πελατών. Τα προγράμματα MPS θα μειώσουν το φόρτο εργασίας για το τμήμα ΙΤ, με αποτέλεσμα αύξηση στην παραγωγικότητα και τον εξορθολογισμό του workflow για τους εργαζομένους. Σε τελική ανάλυση, οι συνεργάτες θα πρέπει να δώσουν στους πελάτες τους να κατανοήσουν πως οι λύσεις MPS θα μεγιστοποιήσουν τη δυνατότητα διαχείρισης του περιβάλλοντος εκτύπωσης αποτελεσματικότερα.

 

Άρθρο εκ μέρους της HP

HP JetAdvantage: Προηγμένη λύση διαχείρισης του workflow από το μέλλον

 

Το χαρτοφυλάκιο λύσεων διαχείρισης του workflow HP JetAdvantage έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ψηφιοποιήσετε, να αποθηκεύσετε, να μοιραστείτε και να ανακτήσετε πληροφορίς, ακόμα πιο αποτελεσματικά, εξαλείφοντας τη χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων, αυξάνοντας την επιχειρησιακή σας αποτελεσματικότητα.

 

Ο εξορθολογισμός του workflow μέσα από το HP JetAdvantage καλύπτεται από το παρακάτω τρίπτυχο:

 

•  Σύλληψη εγγράφων: Εξαγωγή και δρομολόγηση των δεδομένων εύκολα και αποτελεσματικά.

 

•  Διαχείριση εγγράφων: Αναζήτηση, πρόσβαση και διαμοιρασμός πληροφορικών, ενώ παράλληλα τηρούνται όλες οι πολιτικές ασφαλείας και συμμόρφωσης.

 

•  Αυτοματισμός διεργασιών: Οι βελτιωμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων αυξάνει την ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνοντας ταχύτερους χρόνους απόσβεσης.

 

HP Capture and Route: Σύλληψη, διαχείριση και αποθήκευση όλων των δεδομένων σας

Η λειτουργία HP Capture and Route είναι μια επεκτάσιμη λύση της πλατφόρμας HP JetAdvantage που διευκολύνει την ομάδα σας να ελέγχει και να παρακολουθεί το ψηφιοποιημένο περιεχόμενο και να διανέμει έγγραφα με το πάτημα ενός κουμπιού σε εφαρμογές back-office, γραμμές φαξ, on-line προορισμούς (όπως το Microsoft SharePoint), καθώς και σε cloud αποθηκευτικούς χώρους.

 

HP Embedded Capture: Σύλληψη και αποστολή χωρίς server

Πρόκειται για μια λύση σύλληψης η οποία δεν απαιτεί την ύπαρξη server. Το HP Embedded Capture απλοποιεί τη σάρωση και τη διανομή πληροφοριών. Και εφόσον εγκαθίσταται απευθείας στον πολυλειτουργικό εκτυπωτή σας, περιορίζει σημαντικά το downtime.

 

HP Digital Sending Software: Σύλληψη, αποστολή και διαχείριση με server

Χάρη στο HP Digital Sending θα μεγιστοποιήσετε το ROI σας με μια HP JetAdvantage software λύση ιδανική για το capture και την αποστολή, η οποία αξιοποιεί την υπάρχουσα ΙΤ υποδομή και χρησιμοποιεί μια κοινή εφαρμογή διαχείρισης και φιλικό περιβάλλον εργασίας, για εύκολη χρήση μέσω HP συσκευών διαφόρων τύπων.

 

Η HP σε συνεργασία με τους ηγέτες της βιομηχανίας, διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων διαχείρισης εγγράφων και workflow management, σχεδιασμένο για εξειδικευμένους κλάδους. Η αυτοματοποίηση των επαγγελματικών διεργασιών σας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να βελτιώσετε την κερδοφορία σας.

 

Η αγορά των MPS

Σημαντικοί παράγοντες ανάπτυξης της αγοράς των MPS είναι η ευελιξία, η αυξημένη παραγωγικότητα, η εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων που συνεισφέρουν στην αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες MPS. Επιπρόσθετα, η ολοένα και πιο αυστηρή νομοθεσία από κυβερνήσεις για την εξοικονόμηση χαρτιού και μείωση απορρήτων αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα. Και βέβαια, τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα και οι αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων συνεισφέρουν σημαντικά ως προς αυτό.

 

Όσον αφορά την οικολογική διάσταση, στην οποία έχει συνεισφέρει η αυξανόμενη συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων των MPS, τα άμεσα αποτελέσματα είναι η μειωμένη ανάγκη για εξειδικευμένο printing hardware, καθώς και ο μειωμένος όγκος ψηφιακών απορριμμάτων. Πρόκειται για ενδιαφέρουσα παράμετρο, δεδομένου πως τα λεγόμενα e-waste έχουν αποδειχτεί μεγάλο πρόβλημα, εξαιτίας του ανερχόμενου κλάδου των consumer electronics.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την ανάλυση της Coherent Market Insights, ως το 2017 τα e-waste υπολογίζονταν σε 44,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, δηλαδή 3,3 εκατομμύρια περισσότερους από το 2014 παγκοσμίως. Επιπλέον, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, πάνω από το 40% των δέντρων χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού. Αντιθέτως, οι λύσεις MPS βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην ανάπτυξη της αγοράς.

Επιπλέον, οι πάροχοι MPS συνεισφέρουν στη βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων των πελατών κατά την εκτύπωση. Όταν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εκτυπωτές, αντιγραφικά και πολυσυσκευές, δημιουργείται αυτόματα ένα image των πληροφοριών που εκτυπώνονται. Τα images αυτά αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του εκτυπωτή, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο του data hacking. Με τη βοήθεια των MPS όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, ενώ οι MPS θα διασφαλίσουν τα ευαίσθητα δεδομένα με τη βοήθεια της κρυπτογράφησης, της εγκεκριμένης πρόσβασης κλπ.

Η αυξανόμενη απειλή του κυβερνο-εγκλήματος, έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς MPS. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα της Coherent Market Insights τον Ιούλιο 2017, ο αριθμός του κυβερνο-εγκλήματος αυξήθηκε στο 84,1% από το 68,8%. Κάποιοι από τους μεγαλύτερους οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και ποικίλες επιχειρήσεις, έχουν επικεντρωθεί στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, προκειμένου να προστατεύσουν τα σημαντικά δεδομένα από τις κυβερνο-επιθέσεις. Ως εκ τούτου, οι αυξημένες ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικότατο παράγοντας ανάπτυξης για την αγορά των MPS.

 

Κατά δεύτερον, η σε «άνθιση» τεχνολογία cloud αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα αύξησης της ζήτησης για βασισμένη στο cloud υλοποίηση των MPS κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου. Σύμφωνα με την ανάλυση της CISCO, το 2014 στο cloud είχαν αποθηκευτεί 5,12ZB, τα οποία θα αυξηθούν στα 8,4ZB ως το 2019.

Τα οφέλη που σχετίζονται με το cloud όπως η ταχεία πρόσβαση, η ευελιξία και η οικονομική αποτελεσματικότητα είναι υπεύθυνα για την αυξανόμενη ζήτηση του cloud σε ποικίλες κάθετες αγορές όπως η υγεία, τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία, οι τραπεζικές/ χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η υγεία, οι κατασκευές, το ΙΤ και οι τηλεπικοινωνίες.

 

Από την άλλη πλευρά, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η αγορά των MPS είναι η αυξανόμενη χρήση του ψηφιακού χαρτιού. Επί του παρόντος, οι επιχειρήσεις υιοθετούν τεχνολογίες που θα τις βοηθήσουν να μειώσουν τη χρήση του εντύπου, να μειώσουν τα λάθη και να εξοικονομήσουν χρόνο. Το μέτρο αυτό αποτελεί πρόκληση και αναμένεται να επηρεάσει σε κάποιον βαθμό την αγορά αυτή.

 

Σύμφωνα τώρα με μια ακόμα έρευνα από την BlueWeave Consulting, η αγορά των MPS αναμένεται να ξεπεράσει τα 58 δις δολάρια ως το 2026. Αναλυτικότερα, η έρευνα διαπιστώνει πως οι MPS είναι μια επαγγελματική λύση που εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις, μειώνοντας τη χρήση ενέργειας, τον προϋπολογισμό, τον χρόνο και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επιπλέον, προσφέρουν δυνατότητες επίβλεψης και πρόβλεψης, ενώ στις υπηρεσίες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη software/ app από παρόχους, η υποστήριξη/συντήρηση και άλλες πρόσθετες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης, των analytics και άλλων υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρουν οι πάροχοι MPS.

Διαπιστώνεται εξάλλου πως το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας για τα εκτυπωμένα έγγραφα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της αγοράς αυτής, μιας και τα δεδομένα σε κάθε τους μορφή αποτελούν ζωτικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο. Η διαρροή δεδομένων όπως οι επιχειρηματικές ιδέες, οι μελλοντικές στρατηγικές ή τα οικονομικά στοιχεία μπορεί να επηρεάσουν με αρνητικό τρόπο τη φήμη της επιχείρησης στην αγορά και να προκαλέσουν οικονομικές απώλειες.

Επομένως, η ασφάλεια των δεδομένων θεωρείται η σημαντικότερη προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η συνεχής καινοτομία από τους παρόχους προσφέρουν την απαιτούμενη υψηλού επιπέδου ασφάλεια, το οποίο με τη σειρά του έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν λύσεις MPS για τις εκτυπωτικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της BlueWeave Consulting, η παγκόσμια αγορά του MPS έχει αξία 30,8 δις δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης της τάξης του 7,5% από το 2018-2026, αγγίζοντας τα 58,7 δις δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Σύμφωνα με την έρευνα, η Βόρεια Αμερική συνεισφέρει κατά κύριο λόγο από πλευράς εσόδων στην παγκόσμια αγορά MPS, αν και η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά, με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης 10,4%.

 

Η συντήρηση είναι σημαντική, προκειμένου οι επιχειρήσεις να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των εκτυπωτών μακροπρόθεσμα, μειώνοντας ταυτόχρονα το downtime. Επιπρόσθετα, η αντικατάσταση των cartridges, των toners, του χαρτιού κλπ. αποτελεί μέρος της διαδικασίας συντήρησης, ενώ όλα αυτά ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου χρόνου και αύξηση λειτουργικών εξόδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, αν και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις λύσεις MPS, διαπιστώνονται κάποιες προκλήσεις που μπορεί να καθυστερήσουν την ανάπτυξη της αγοράς αυτής. Βασικότερος λόγος ανησυχίας είναι η διαδικασία υλοποίησης των MPS που μπορεί να λειτουργήσουν ανασχετικά στη ζήτηση. Τα τεχνικά θέματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία είναι δυνατόν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα, το οποίο απαιτεί την παρουσία μιας ομάδας υποστήριξης για να διορθωθεί.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του downtime ίσως προκύψουν ζητήματα αποτυχίας στις εκτυπώσεις. Εν συνεχεία, η ελλιπής πληροφόρηση και οι αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση των MPS δεν αποκλείεται να αποδειχθούν πρόκληση για την ανάπτυξη της αγοράς. Εντούτοις, η έντονη παρουσία των κατασκευαστών, αλλά και των πολλαπλών παικτών στον κλάδο, καθώς επίσης και των κυβερνητικών ρυθμίσεων αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά.

 

Η παγκόσμια αγορά MPS διαφοροποιείται βάσει υλοποίησης, καναλιού, μεγέθους επιχείρησης, και κάθετης αγοράς. Σε σχέση με την υλοποίηση, η αγορά χωρίζεται σε cloud, on-premise και υβριδική. Η βασισμένη στο cloud αγορά έχει συνεισφέρει τα υψηλότερα έσοδα τα προηγούμενα έτη, ενώ το hybrid αναμένεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης της τάξης του 8,5% κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.

Από πλευράς επιχειρήσεων, ο διαχωρισμός υπάρχει μεταξύ SMBs και μεγάλων επιχειρήσεων, και από πλευράς καναλιού μεταξύ κατασκευαστών Εκτυπωτών/ Αντιγραφικών και μεταξύ Καναλιού συνεργατών/ Core MPS παρόχων.

 

Άρθρο εκ μέρους της Intersys

MPS για όσους θέλουν κάτι περισσότερο από επίβλεψη εξοπλισμού

 

Γνωρίζατε ότι τα έξοδα εκτύπωσης αποτελούν ένα από τα υψηλότερα έξοδα μιας επιχείρησης μετά από το ενοίκιο και τη μισθοδοσία; Ότι οι επιχειρήσεις ξοδεύουν μέχρι και το 10% των εσόδων τους στην εκτύπωση; Ή ότι το 45% των τυπωμένων εγγράφων καταλήγει στον κάδο αχρήστων μέχρι το τέλος της ημέρας;

Εάν η απάντησή σας έστω και σε μία από αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι κι αν δε θέλετε να γίνετε κι εσείς κομμάτι αυτής της στατιστικής τότε πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο για τις υπηρεσίες MPS της Intersys.

 

Με τις λύσεις MPS της Intersys μπορείτε να βελτιώσετε την παρακολούθηση των εκτυπώσεών σας και να μετατρέψετε την εκτύπωση σε μειωμένο και προβλέψιμο κόστος. Οι λύσεις διαχείρισης εκτύπωσης της Intersys έχουν πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση με βασικό πλεονέκτημα την αποδέσμευση των πόρων του τμήματος IT το οποίο πλέον απελευθερώνεται και μπορεί να εστιάσει σε βασικές λειτουργίες της επιχείρησης που θα αποφέρουν ανάπτυξη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση του λογισμικού uniFLOW το οποίο επιτρέπει τη συστηματική διαχείριση -παρακολούθηση του εκτυπωτικού σας εξοπλισμού ακόμη και αν βρίσκεται σε διαφορετικές τοποθεσίες.

 

Ακόμη, το λογισμικό uniFLOW σας δίνει τη δυνατότητα να εξάγεται αναλυτικά reports για τη λειτουργία, το είδος των εκτυπώσεων και των εκτυπωτικών συνηθειών των εργαζομένων, πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε όρια και περιορισμούς όπως εσείς κρίνετε σωστό. Είναι αποδεδειγμένο ότι η λύση εκτύπωσης της Intersys θα αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στην επιχείρησή σας όπως έγινε και στην περίπτωση των 2.500 επιχειρήσεων που ανήκουν στην πελατειακή βάση της Intersys, οι οποίες κατάφεραν να μειώσουν το κόστος της εκτύπωσης πλέον του 30%. Η εξειδικευμένη ομάδα της Intersys, μέσα από τακτικούς ελέγχους, εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει απόδοση της επένδυσής σας και ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι σας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

 

Τα οφέλη του MPS από την Intersys δε σταματούν όμως μόνο στην επίτευξη μειωμένου κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητάς σας. Δεδομένου ότι οι παραβιάσεις ασφαλείας μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό σας, την ανταγωνιστικότητά του και να επιφέρουν σοβαρά πρόστιμα λόγω GDPR, κρίνεται επιτακτική η επένδυση στην προστασία. Τα μηχανήματα Canon που χρησιμοποιεί η Intersys στην υλοποίηση έργων MPS είναι ενισχυμένα με χαρακτηριστικά ασφαλείας 3ης γενιάς που προστατεύουν τις πληροφορίες σας από μη εξουσιοδοτημένα άτομα και σας βοηθούν να συμμορφωθείτε με τις επιταγές των κανονισμών GDPR.

 

Η Intersys παραμένει πιστή στο όραμά της να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις υψηλής ποιότητας που φροντίζουν τις ανάγκες του πελάτη πλήρως. Η ομάδα της Intersys διαθέτει τα εργαλεία, την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία όχι μόνο να υλοποιήσει έργα MPS αλλά και να τα αναβαθμίσει σε έργα Managed Printing Document Service όπως έγινε και πρόσφατα στην περίπτωση μεγάλης πολυεθνικής.

 

Επικοινωνήστε στο intersys@intersys.gr για να μάθετε πώς η εξειδικευμένη ομάδα της Intersys μπορεί να σχεδιάζει μια λύση διαχειριζόμενης εκτύπωσης που να καλύπτει κάθε σας ανάγκη.

 

Οι μεταπωλητές εστιάζουν στο MPS

Ολοένα και περισσότεροι μεταπωλητές δείχνουν ενδιαφέρον για τις MPS, ακριβώς για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω, αν και υπάρχουν κάποια σημεία που προκαλούν ανησυχία όπως είναι τα θέματα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με μια έρευνα αγοράς της εταιρείας ανάλυσης Context στη Δυτική Ευρώπη για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, η αγορά των εκτυπωτών παρέμεινε στάσιμη, ενώ ταυτόχρονα διέκρινε μια σημαντική τάση ως προς τις MPS με ακόμα περισσότερους μεταπωλητές να επιθυμούν να προσθέσουν τις υπηρεσίες αυτές στο portfolio τους. Αυτό μπορεί να γίνει με άμεση ή έμμεση συνεργασία με τους vendors ή ακόμα μέσω MPS dealers.

Εντούτοις, οι vendors θα πρέπει να επεκτείνουν τις αξιολογήσεις ασφάλειας και την παρακολούθηση των υπηρεσιών τους, ταυτόχρονα με τη συνεργασία με παραδοσιακούς IT security παρόχους, ιδίως στον χώρο του threat intelligence, ώστε να διασφαλιστεί πως η ασφάλεια του print έχει την ίδια προτεραιότητα όπως και η υπόλοιπη ΙΤ υποδομή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι πωλήσεις hardware εκτυπωτών σε όλη την έκταση της Δυτικής Ευρώπης παρέμειναν στάσιμες στο -0.1% στο Q4 2018. Αν θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τις προϊοντικές κατηγορίες, οι laser ξεπέρασαν τις συσκευές inkjet με άνοδο 4,1% και 1,7% αντίστοιχα. Οι MFPs από την άλλη είδαν αύξηση της τάξης του 2,2%.

Η τάση που διακρίνεται όμως ξεκάθαρα πλέον για τον χρόνο αυτόν, όσο και για τα επόμενα, είναι πως δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες τύπου MPS από τους printer specialists. Η σύγκλιση print και digital θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για διαχείριση Integrated Document/workflow εντός του 2019 και σε αντίθεση με την ταχεία υιοθέτηση των ψηφιακών και mobile τεχνολογιών, παραμένουν πολλές οι επιχειρήσεις που είναι εξαρτημένες από το print σε σημαντικό βαθμό. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για το κανάλι συνεργατών που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον χώρο αυτόν.

 

 

Τάσεις που θα καθορίσουν τον κλάδο του print
 

To IoT δίνει ώθηση στα έξοδα για ασφάλεια στο print

Τα κενά ασφαλείας στους εκτυπωτές που σχετίζονται με το ΙοΤ θα γίνονται ολοένα και πιο συνήθεις, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις που εκμεταλλεύονται τις συσκευές ΙοΤ δεν δείχνουν σημεία υποχώρησης. Η προστασία του print οικοσυστήματος αποτελεί πρόκληση εξαιτίας της πολυπλοκότητας, ιδίως στην περίπτωση μεικτών στόλων όπου συνδυάζονται οι παλιές με τις νέες συσκευές. Μπορεί το GDPR να βοήθησε στη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή η έκταση του προβλήματος.

Οι hackers δεν αναζητούν αποκλειστικά εμπιστευτικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε εκτυπωτικές συσκευές, αλλά επιπλέον τις χρησιμοποιούν ως δικτυακά σημεία πρόσβασης, επιτιθέμενοι κατά τον ίδιο τρόπο όπως και στις άλλες συσκευές ΙοΤ. Καθώς ολοένα και περισσότεροι πάροχοι MPS συντηρούν και διαχειρίζονται συσκευές managed print στο cloud, η ασφάλεια αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας. Η αυτοματοποιημένη μέσω του cloud διαχείριση των patches εξασφαλίζει πως θα επιδιορθωθούν αυτόματα τα όποια κενά ασφαλείας αμέσως μόλις εντοπιστούν.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει να επεκτείνουν την αξιολόγηση της ασφάλειας και των υπηρεσιών παρακολούθησης, σε συνεργασία με τους παραδοσιακούς ΙΤ παρόχους ασφάλειας. Πρόκειται για σημαντικό βήμα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως η ασφάλεια του print έχει την ίδια προτεραιότητα που ισχύει και για την υπόλοιπη ΙΤ υποδομή.

 

Το cloud MPS ωριμάζει

Οι υπηρεσίες cloud MPS θα κυριαρχήσουν στην αγορά, μειώνοντας τα βάρη που σχετίζονται με τη διαχείριση του print, καθώς όπως έχει αποδειχθεί στο on-premise είναι ακριβότερη. Για παράδειγμα, η μετακίνηση της διαχείρισης στο cloud επιτρέπει στις εργασίες εκτύπωσης να κατατίθενται σε έναν εικονικό print server, αντί σε πολλαπλούς on-premise servers.

Ήδη είναι αρκετοί οι vendors που έχουν κάνει βήματα προς την κατεύθυνση αυτή ανακοινώνοντας cloud-based υπηρεσίες εκτύπωσης και διαχείρισης. Οι cloud υπηρεσίες προσφέρουν στο κανάλι συνεργατών που αναζητά να βελτιώσει την κερδοφορία και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πελάτες, μια ευέλικτη και χαμηλού κόστους προσέγγιση στο MPS και πρόσβαση ταυτόχρονα στην αγορά των SMBs. Μέσα στο έτος αναμφισβήτητα θα δούμε ακόμα περισσότερους παρόχους MPS να επεκτείνουν τις παραδοσιακές προσφορές τους και στο cloud.

 

Η ανεκμετάλλευτη ευκαιρία των big data

Παρόλο που η ευκαιρία των big data προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στη βιομηχανία του print, οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κεφαλαιοποιήσουν. Αν και κάποιοι κορυφαίοι MPS πάροχοι χρησιμοποιούν τα analytics για να βελτιώσουν τις πρακτικές printing, κατανοώντας τι εκτυπώνεται και σκανάρεται πού και από ποιον, υπάρχουν σαφώς περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα δεδομένα για να αποκτήσουν customer insights, προσφέροντας νέες υπηρεσίες. Εντούτοις, τα εργαλεία analytics διαχείρισης εκτυπώσεων δεν είναι συχνά σχεδιασμένα για την απαιτούμενη ανάλυση big data και αρκετοί πάροχοι MPS δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα εφόδια για ανάλυση Business Intelligence.

 

Η εκμετάλλευση των big data και των predictive analytics απαιτούν ένα νέο επίπεδο ικανοτήτων και expertise. Αυτό θα πρέπει να χτιστεί γύρω από μια στρατηγική απόκτησης ταλέντων big data, μέσω νέων συνεργασιών. Στη λογική αυτή κάποιοι μεγάλοι παίκτες προσφέρουν ήδη ολοκληρωμένες υπηρεσίες analytics για τον σχεδιασμό έξυπνων workplaces που ενσωματώνουν επιπρόσθετες υπηρεσίες συνεργασίας και επικοινωνίας, όπως είναι τα εικονικά meeting rooms, τα διαδραστικά whiteboards και το video conferencing.

 

Η ΑΙ στα workplaces

Μέσα στο 2018 είδαμε την εμφάνιση δυνατοτήτων αναγνώρισης φωνής για έξυπνους εκτυπωτές και MFPs, ενώ είναι σίγουρο πως θα δούμε περισσότερες εξελίξεις μέσα στο τρέχον έτος όπως και στα επόμενα. Ήδη η HP και η Xerox έχουν αναπτύξει σχετικές δυνατότητες, οπότε το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε εταιρείες όπως η Google και η Amazon, ιδίως με τη χρήση εργαλείων σαν το Alexa for Business. Όσον αφορά τους παραδοσιακούς κατασκευαστές εκτυπωτών, εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν στο παιχνίδι, η επέκτασή τους και σε αυτή την περιοχή θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα.

Σχετικά άρθρα

Η Bitdefender προβλέπει και αναλύει στο τοπίο των κυβερνοαπειλών για το 2021

Giorgos Athanassiadis

Η Cosmos Business Systems παρουσίασε το Archium

Η Seagate ανανεώνει τη σειρά IronWolf Pro με δίσκους 24 TB για εταιρικές λύσεις αποθήκευσης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα