22.7 C
Athens
01/05/2024
Biztech

Το μέλλον της ψηφιακής διασκέδασης από τη Sony στη CES 2019

Στη φετινή έκθεση CES το περίπτερο της Sony είχε χωριστεί στις ζώνες «Οπτική Ψυχαγωγία», «Μουσική Ψυχαγωγία, «Σειρά α» και «PlayStation». Κάθε ζώνη παρουσίασε τα επιτεύγματα και τα προϊόντα της Sony που συνδέουν τους δημιουργούς και τους χρήστες με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό και την τεχνολογία και προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας στους πελάτες/χρήστες.

Επίσης, στο κέντρο του περιπτέρου είχε τοποθετηθεί μια σκηνή στην οποία αρκετές φορές την ημέρα πραγματοποιούνταν talk show και προβολές βίντεο με στόχο να αναδείξουν την καλλιτεχνική πρόθεση διαφόρων δημιουργών περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένων ηχοληπτών που έχουν κερδίσει βραβείο Grammy, επαγγελματιών φωτογράφων, κλπ.). Οι εκδηλώσεις αυτές περιλάμβαναν δείγματα περιεχομένου που δημιουργήθηκαν από τους παραγωγούς, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα προϊόντα της Sony και τις σκέψεις τους για τη διαδικασία της δημιουργίας.

 

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Sony, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Kenichiro Yoshida, ανέφερε ότι: «Η Sony αποτελεί μία εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας. Εμείς στη Sony συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς περιεχομένου που δημιουργούν τη μουσική, τις ταινίες, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα παιχνίδια, με τα οποία ασχολούνται δισεκατομμύρια μάτια, αυτιά και μυαλά σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες επαγγελματικής ποιότητας της Sony υποστηρίζουν δημιουργούς σε όλες τις βιομηχανίες ψυχαγωγίας, ώστε εκείνοι να παράγουν εκπληκτικό περιεχόμενο. Θα δείτε επίσης πώς τα καταναλωτικά μας προϊόντα συνδέουν τους δημιουργούς και τους χρήστες, επιτρέποντας στους δεύτερους να απολαμβάνουν περιεχόμενο με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα».

 

Οπτική Ψυχαγωγία

Οι LED Full Array τηλεοράσεις της σειράς Bravia Master, ZG9 8K HDR (98″/ 85″), οι πρώτες τηλεοράσεις LED 8Κ HDR Full Array της Sony, διαθέτουν τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate, εξοπλισμένο με προσαρμοσμένη βάση δεδομένων αλγορίθμου 8Κ, επιτρέποντας στο 8K X-Reality PRO να μετατρέψει οποιοδήποτε περιεχόμενο όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ποιότητα 8K. Επιπλέον, η μοναδική και εξελιγμένη τεχνολογία Backlight Master Drive της Sony διαθέτει μια νέα μονάδα LED και έναν βελτιστοποιημένο αλγόριθμο ελέγχου ειδικά για 8Κ.

Επιπλέον, το Acoustic Multi-Audio, με τέσσερα ηχεία που βρίσκονται πάνω και κάτω από την οθόνη, επιτρέπει στους θεατές να ακούν τον ήχο απευθείας από την οθόνη και όχι από το σημείο που βρίσκεται το ηχείο, επιτυγχάνοντας ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ήχου που ταιριάζει απόλυτα με την αίγλη της μεγάλης 8K οθόνης.

 

Η νέα σειρά Bravia Master, με τις τηλεοράσεις AG9 4K HDR OLED (77″/ 65″ / 55″) είναι περίπου μισές στο πάχος από τα προηγούμενα μοντέλα, όταν τοποθετούνται σε τοίχο, ώστε να ταιριάζουν άψογα σε οποιοδήποτε χώρο. Εκτός από τον επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate, η σειρά διαθέτει μια μοναδική τεχνολογία ελέγχου πλαισίου Pixel Contrast Booster, η οποία αναπαράγει πιστά τα πάντα, από τα πιο βαθιά μαύρα έως τα υψηλότερα χρώματα φωτεινότητας, με εκπληκτική ζωντάνια. Εκτός από την τεχνολογία Acoustic Surface Audio +, η οποία παράγει ήχο από την ίδια την οθόνη, εναρμονίζοντας την εικόνα και τον ήχο για μια πιο ολοκληρωμένη, συναρπαστική εμπειρία surround ήχου υψηλής ποιότητας και τη λειτουργία TV Center Speaker Mode , είναι επίσης συμβατή με το Dolby Atmos.

 

 

Music Entertainment

Για να υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών και της τεχνολογίας της Sony, η εταιρεία παρουσιάζει το 360 Reality Audio, μια νέα μουσική εμπειρία που δημιουργεί «ηχητικά πεδία» τα οποία κάνουν τους ακροατές να αισθάνονται σαν να είναι βυθισμένοι σε ήχο που έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή η νέα εμπειρία φέρνει νέους τρόπους για να απολαμβάνετε μουσική, συνδυάζοντας την πλούσια ποιότητα ήχου που δημιουργείται από Hi-Res αρχεία και εξαιρετική λειτουργικότητα ήχου, όπως φαίνεται στην εξαιρετικά αναγνωρισμένη τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου της Sony.

Στο περίπτερο της Sony παρουσιάστηκε ένα ένα σύστημα πολλαπλών ηχείων αποτελούμενο από 13 ηχεία και ένα demo που χρησιμοποιούσε ακουστικά MDR-Z7M2. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο ασύρματο σύστημα ηχείων που παρέχει εμπειρία 360 Reality Audio.

 

α

Ανταποκρινόμενη στην καλλιτεχνική πρόθεση των φωτογράφων και δημιουργών κινηματογραφικών ταινιών, η Sony παρουσίασε και τις Mirroless full-frame φωτογραφικές μηχανές, α9 και α7, οι οποίες επιτρέπουν νέες μορφές απεικόνισης και μια πλήρη σειρά ειδικά προσαρμοσμένων εναλλάξιμων φακών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς G Master, μαζί με επαγγελματικά φωτογραφικά έργα.

Επιπλέον, με ένα μόνο mount (E-mount), καλύπτεται μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφικών μηχανών που κάνουν ακόμα και λήψη βίντεο, ενώ η Sony επεκτείνει επίσης τις σειρές προϊόντων που μπορούν να αξιοποιήσουν ένα πλούσιο φάσμα ειδικά προσαρμοσμένων φακών.

 

PlayStation

Στο περίπτερο της Sony, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τίτλους PS4, αλλά και εικονικής πραγματικότητας (VR), όπως το παιχνίδι δράσης Astro Bot: Rescue Mission στο PlayStation VR, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που εμπλουτίζει την εμπειρία παιχνιδιού και ενισχύει περαιτέρω την ελκυστικότητα της πλατφόρμας PS4.

 

Μαζί με όλα τα παραπάνω, στο περίπτερο της Sony παρουσίασε επίσης, ένα θεματικό βίντεο για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης που θα επιτυγχάνεται μέσω των αισθητήρων εικόνας αυτοκινητοβιομηχανίας της Sony, καθώς και το ρομπότ «aibo», το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2018.

Σχετικά άρθρα

5G, «έξυπνα» ηχεία και AI στο προσκήνιο

Η CES 2021 άνοιξε τις ψηφιακές πύλες της

Giorgos Athanassiadis

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 2ο τεύχος

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα