25.4 C
Athens
08/05/2024
Biztech

Συνεχίζονται ακάθεκτες οι δαπάνες ψηφιακού μετασχηματισμού

Η νέα μελέτη που δημοσίευσε η IDC καταδεικνύει ότι παρά της προκλήσεις που παρουσίασε η πανδημία COVID-19, οι δαπάνες στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού θα συνεχιστούν με σταθερό ρυθμό το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες δαπάνες για τεχνολογίες και υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού προβλέπεται να αυξηθούν κατά 10,4% το 2020 αγγίζοντας τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αν και η συγκεκριμένη πρόβλεψη υπολείπεται της ανάπτυξης 17,9% του 2019 εντούτοις, παραμένει ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία ενός έτους που χαρακτηρίζεται από δραματικές μειώσεις των συνολικών δαπανών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Όπως είναι προφανές η συγκεκριμένη τάση δημιουργεί ένα σωρό ευκαιρίες για το κανάλι των συνεργατών.

 

«Ο COVID-19 επηρέασε αρνητικά την παγκόσμια οικονομία με επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επενδύουν στο ΙΤ», δήλωσε ο Craig Simpson, διευθυντής ερευνών της IDC. «Η επένδυση τεχνολογίας ψηφιακού μετασχηματισμού δεν έχει πληγεί και μέχρι στιγμής έχει επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό, καθώς πολλά έργα μεγάλης κλίμακας που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είχαν προγραμματιστεί είναι καθοριστικής σημασίας για συγκεκριμένες στρατηγικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Σε σύγκριση με τις προβλέψεις της IDC πριν από το COVID-19, ο πενταετής ρυθμός ανάπτυξης για τις δαπάνες ψηφιακού μετασχηματισμού έχει μειωθεί κατά λιγότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες».

 

Οι βιομηχανίες που θα δουν τη βραδύτερη ετήσια αύξηση των δαπανών ψηφιακού μετασχηματισμού είναι αυτές που βιώνουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο από την οικονομική ύφεση που προκαλείται από την πανδημία. Οι προσωπικές και καταναλωτικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, καζίνο και κινηματογραφικές αίθουσες, θα σημειώσουν αύξηση μόνο 5,3% στις δαπάνες ψηφιακού μετασχηματισμού φέτος, από 18,4% αύξηση το 2019. Ομοίως, ο κλάδος των κατασκευών, η βιομηχανία που παραδοσιακά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δαπανών ψηφιακού μετασχηματισμού, αναμένεται να αυξηθεί μόνο κατά 6,6% φέτος, από 14,5% το 2019. Οι βιομηχανίες που αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση των δαπανών το 2020 είναι οι κατασκευές (16,3%) και η υγειονομική περίθαλψη (15,7%), με βραδύτερους ρυθμούς όμως σε σχέση με πέρυσι.

 

«O COVID-19 έχει εξαφανίσει σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού μεταξύ 2020-2023 από την πριν την πανδημία πρόβλεψη», πρόσθεσε η Eileen Smith, αντιπρόεδρος του προγράμματος Analysis Group της IDC. «Ωστόσο, παρά τις απώλειες αυτές, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης στις περισσότερες βιομηχανίες, όταν στοχεύουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης που επιλύουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά προβλήματα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν χρήση εργαλείων RPA στον κλάδο της ασφάλισης, ψηφιακή οπτικοποίηση στην εκπαίδευση, omnichannel πλατφόρμες στις τηλεπικοινωνίες κ.λπ».

 

Πρόβλεψη παγκοσμίων δαπανών ψηφιακού μετασχηματισμού πριν και μετά την πανδημία ανά κλάδο

Πηγή: IDC Worldwide Digital Transformation Spending Guide

 

Οι περιπτώσεις χρήσης λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού – ξεχωριστές χρηματοδοτούμενες προσπάθειες που υποστηρίζουν έναν συγκεκριμένο στόχο – που θα λάβουν τις περισσότερες δαπάνες φέτος περιλαμβάνουν αυτόνομες λειτουργίες (51 δισεκατομμύρια δολάρια), κατασκευαστικά ρομπότ (47 δισεκατομμύρια δολάρια) και root cause analysis (35 δισεκατομμύρια δολάρια), όλες καθοδηγούμενες από τον κλάδο των κατασκευών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν η μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά για τις δαπάνες ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέχοντας περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου συνόλου το 2020. Η Δυτική Ευρώπη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή, ακολουθούμενη στενά από την Κίνα. Αυτές οι δύο περιοχές θα προσφέρουν επίσης την ισχυρότερη αύξηση των δαπανών ψηφιακού μετασχηματισμού σε ετήσια βάση με 13,6% για την Κίνα και 12,8% για τη Δυτική Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

Τρίτη διάκριση στη σειρά για την Data Communication

Giorgos Athanassiadis

Δωρεά αξίας 500.000 Ευρώ από τον όμιλο Quest

antonyroussel

Με νέες σειρές προϊόντων η MSI στην έκθεση Computex 2023

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα