18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

«Από τον κώδικα μέχρι τον πελάτη»

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των web app services, η F5 διαθέτει το ευρύτερο σύνολο υπηρεσιών και λύσεων προστασίας για business εφαρμογές, τόσο σε περιβάλλον on premises, όσο και σε multi-cloud. Για την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά μέσω της συνεργασίας της με την Pylones Hellas, μιλήσαμε με τον country manager Israel, Greece & Cyprus, Aran Erel.

 


 

Η επίτευξη της επιχειρηματικής συνέχειας είναι ένας στόχος τον οποίο όλοι παλεύουν να επιτύχουν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εταιρείες όπως η F5 έχουν να παίξουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην παρούσα κατάσταση. Ο κ. Erel, επισημαίνει το πόσο σημαντικός είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να αντιδράσουν υιοθετώντας μια προσέγγιση «πρώτα ο άνθρωπος». H F5 έχει δομήσει ολόκληρη τη στρατηγική της απάντησής της σε αυτήν την κρίση γύρω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

«Η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων, των συνεργατών και των πελατών μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για εμάς σήμερα».

Επιπλέον, η F5 προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών χωρίς κόστος για τους οργανισμούς εκείνους που μάχονται τον COVID-19 και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την κρίση, όπως ο υγειονομικός τομέας, ο τομέας της έρευνας, της εκπαίδευσης, των χρηματοοικονομικών κ.λπ.

Ακόμα, η F5 έχει συνυπογράψει μαζί με πάνω από 1.500 εταιρείες και ηγέτες επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο την πρωτοβουλία #StopTheSpread που δεσμεύεται για την υγιή ανάκαμψη του κόσμου.

 

Ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των λύσεων προστασίας

Aran Erel, country manager Israel, Greece & Cyprus F5

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε δει μια πολύ μεγάλη αύξηση κυβερνοαπειλών σε κάθε βιομηχανία. Τα F5 Labs εντοπίζουν ότι οι κλάδοι που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι τράπεζες, η υγεία, η εκπαίδευση, το online gaming και η ψηφιακή διαφήμιση. Ωστόσο, η αύξηση των επιθέσεων πραγματοποιείται παντού. Ακόμα και οι οργανισμοί που διαθέτουν εξελιγμένους μηχανισμούς άμυνας έχουν βρεθεί σε μια κατάσταση να αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Erel τα F5 Labs εργάζονται επί του παρόντος σε μια αναλυτική μελέτη που περιγράφει το φαινόμενο με περισσότερες λεπτομέρειες. Η μελέτη θα δοθεί στη δημοσιότητα σε μερικές εβδομάδες.

 

Η παρουσία στην Ελλάδα

Φεύγοντας από τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας ζητήσαμε από τον κ. Erel να μας μιλήσει για την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά και τη συνεργασία με την Pylones Hellas, η οποία μετρά ήδη 20 χρόνια.

«Η F5 επενδύει ενεργά στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία μας αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Λίγο πριν από την κρίση, είχαμε εγκρίνει αρκετές σημαντικές επενδύσεις και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε με αυτές μόλις η κατάσταση επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα».

Όπως μας τόνισε ο κ. Erel, η F5 παρατηρεί την κατάσταση της χώρας και θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ανάπτυξη (πριν την πανδημία του κορωνοϊού προφανώς). Η οικονομία ανακάμπτει, η αγορά μεγαλώνει και η F5 επιθυμεί να παίξει καίριο ρόλο σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά χωρίς την Pylones. Οι δύο εταιρείες έχουν μια ισχυρή και σταθερή συνεργασία. Αυτή η συνεργασία οδηγεί ουσιαστικά την αγορά και την εταιρεία μας στην Ελλάδα. Με τα χρόνια, η Pylones έχει εκπαιδεύσει και καταρτίσει πολλούς μηχανικούς και σχεδιαστές λύσεων για να υποστηρίξει και να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε μεγάλη κλίμακα προς τους πελάτες μας. Είναι μια αφοσιωμένη εταιρεία και το να τους βλέπεις σε δράση σου δίνει έμπνευση. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της συνεργασίας μας με την Pylones, μας οδηγούν στο να πιστέψουμε ότι οι κοινοί μας πελάτες κερδίζουν τεράστια οφέλη και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εξελίσσουμε την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών».

 

Οι δυο σημαντικές εξαγορές

Η F5 προστατεύει ολόκληρη την αλυσίδα δημιουργίας εφαρμογών, «από τον κώδικα, μέχρι τον πελάτη» όπως αναφέρει. Η αλυσίδα αυτή χωρίζεται σε διάφορα τμήματα. Το πιο σημαντικό είναι το λεγόμενο «application delivery» και περιλαμβάνει λύσεις Load Balancing, Advanced Web Application Firewalls και Global Datacenter Traffic Management για έλεγχο της κίνησης διά μέσου πολλαπλών clouds και data centers. Η F5 είναι ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της αγοράς (με βάση τόσο την τεχνολογία, όσο και το μερίδιο αγοράς) σε κάθε μία από τις λύσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την «αλυσίδα» αυτή, η F5 προχώρησε σε δύο σημαντικές εξαγορές: Της NGINX για σχεδόν 700 εκ. δολάρια και της Shape Security για πάνω από $ 1 δις. Το open source λογισμικό NGINX ασχολείται με την ανάπτυξη cloud και την ενορχήστρωση κοντέινερ. Το NGINX είναι ο πιο δημοφιλής web server στην αγορά και η συνδυασμένη λύση με την F5 έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ NetOps και DevOps, με υπηρεσίες εφαρμογών multi-cloud που εκτείνονται από τον κώδικα στον πελάτη. Η Shape Security, επικεντρώνεται με τα blocks εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά στον πελάτη. Η εταιρεία αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο που προστατεύει από απάτες σε επίπεδο εφαρμογών.

 

Αυτή τη στιγμή η F5 καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα δημιουργίας εφαρμογών με ένα ενιαίο σύνολο λύσεων. Έχουμε πολλούς πελάτες στην ελληνική αγορά που έχουν εφαρμόσει την πλατφόρμα μας απ’ άκρη σ’ άκρη. Επίσης, βλέπουμε για πρώτη φορά αύξηση της χρήσης του multi-cloud, κάτι που δεν είχαμε δει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Ακόμα, διατηρούμε ισχυρή συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους cloud για να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους πελάτες που θέλουν να μεταφέρουν τα workloads τους στο cloud ή να εφαρμόσουν μια υβριδική αρχιτεκτονική και να χρησιμοποιήσουν το cloud για εκτέλεση συγκεκριμένων workloads.

 

Πρώτα ο άνθρωπος

«Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: Να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ένα πράγμα: Αυτή είναι μια επώδυνη κρίση, αλλά θα περάσει. Κατά τη διάρκειά της όλοι πρέπει να διατηρήσουμε τον ανθρωπισμό μας και να ηγηθούμε προς μια ‘πρώτα ο άνθρωπος’ προσέγγιση. Η φροντίδα των υπαλλήλων, των συνεργατών και των πελατών μας πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητά μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για την F5 και εμένα προσωπικά, αυτή είναι – και θα είναι πάντα – η πρώτη μας προτεραιότητα».

Σχετικά άρθρα

Microsoft Surface Pro 8 & Surface Laptop Studio: Νέες προσθήκες στην οικογένεια Surface

Giorgos Athanassiadis

Security: Ασφαλής πορεία για το κανάλι!

Channel-Manager

Η Nova συντονίζει ερευνητικά έργα της ΕΕ για υπηρεσίες Evolved 5G και 6G

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα