15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Στην πρώτη θέση η Lenovo στις πωλήσεις PC το 3Q18

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της IDC για το τρίτο τρίμηνο του 2018 (3Q18) οι πωλήσεις υπολογιστών (desktop, laptops και workstations) ανήλθαν σε 67,4 εκατομμύρια τεμάχια, σημειώνοντας μείωση 0,9% σε ετήσια βάση. Σε αντίθεση με το 2Q18, το οποίο σημείωσε άνοδο, τα αποτελέσματα του 3ου τρίτου τριμήνου υπερέβησαν την πρόβλεψη που μιλούσε για ακόμα μεγαλύτερη πτώση κατά 3,0%.

 

Η παραδοσιακή αγορά στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών τείνει προς μια σταθεροποίηση από το 2017 και μάλιστα φλερτάρει με σταθερή ανάπτυξη το 2Q18. Ενώ η ζήτηση από τις ώριμες αγορές παρέμεινε το βασικό κλειδί στη συγκεκριμένη αγορά, πολλές αναδυόμενες αγορές αντιμετώπισαν μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες όπως ισοτιμίες και διάφορα πολιτικοοικονομικά θέματα. Όλα τα προαναφερθέντα είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η παγκόσμια ζήτηση στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου υπήρξαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στους κατασκευαστές επεξεργαστών.

Παρά τις ανησυχίες αυτές, οι περισσότεροι από τους κορυφαίους OEMs κατάφεραν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της ζήτησής τους. Από γεωγραφική άποψη, όλες οι περιφέρειες ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αν και η Λατινική Αμερική και η περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού παρουσίασαν πτώση σε ετήσια βάση.

 

«Το τρίτο τρίμηνο του 2018 τα πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Jay Chou, διευθυντής έρευνας της IDC. «Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες καθώς αρχίζουμε την περίοδο των διακοπών, όπου ο όγκος των πωλήσεων θα ενισχυθεί από τις διάφορες προσφορές».

 

Η Lenovo καταλαμβάνει την πρώτη θέση

Η Lenovo παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση στην αγορά της Β. Αμερικής έπειτα από μια ανανεωμένη στρατηγική στα κανάλια διάθεσης και πιο σταθερή διαχείριση. Η συνεργασία με τη Fujitsu βοήθησε την εταιρεία να αυξήσει το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς στο 24% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο τρίμηνο η Lenovo + Fujitsu βρισκόταν στη δεύτερη θέση με την HP στην πρώτη.

 

Η HP διατηρήθηκε σταθερή με ετήσια αύξηση μόλις 0,3%. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έφτασε αισίως στο δέκατο διαδοχικό τρίμηνο θετικής ετήσιας ανάπτυξης, ξεπερνώντας ελαφρώς το μερίδιο αγοράς της σε σχέση με πέρυσι.

 

Η Dell είχε την ίδια εικόνα με τη Lenovo παρουσιάζοντας και αυτή ετήσια αύξηση 5,8% επεκτείνοντας περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πίσω από αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα βρίσκεται μια ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις στην περιοχή EMEA.

 

Η Acer ανέβηκε στην 4η θέση με ισχυρές επιδόσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και το gaming. Η εταιρεία συνέχισε να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου Chrome OS.

 

Κλείνουμε με την Apple η οποία ολοκλήρωσε το τρίμηνο στην 5η θέση, υποχωρώντας πάνω από 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και ήταν η μόνη εταιρεία του top 5 που παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση από τη συνολική αγορά.

 

Σχετικά άρθρα

Η Κωτσόβολος φέρνει τη 3D εκτύπωση στην ελληνική αγορά

Kitriniaris

Το «Prisma Win Υγρά Καύσιμα» συνδέεται με όλες τις κονσόλες

Giorgos Athanassiadis

Security SaaS: η λύση που επιλέγουν οι SMBs για την ασφάλειά τους

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα