21 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Στα χέρια της Foxconn η Sharp;

Ένας ακόμη παραδοσιακός κατασκευαστής τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων φαίνεται να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην αγκαλιά της Foxconn. Ο λόγος για τη Sharp η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς ύψος $5,3 δις από την ταϊβανέζικη εταιρεία.

 

Η Sharp, η οποία έχει διασωθεί επανειλημμένως από τις ιαπωνικές τράπεζες, έχε δεχθεί μία ακόμη πρόταση εξαγοράς από Innovation Network Corp. of Japan, ένα κρατικό επενδυτικό fund. Η εμπλοκή του ιαπωνικού κράτους έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τεχνολογίες και το know – how της Sharp στην κατασκευή οθονών είναι κρίσιμο asset της ιαπωνικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δεν θα έπρεπε να περάσουν σε ξένα χέρια.

 

Η προσφορά της Foxconn είναι σημαντικά μεγαλύτερη, σύμφωνα με την WSJ, ώστε να πιέσει τους μετόχους για να αποφασίσουν με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Η Sharp αυτή τη στιγμή χρωστά σε δύο ιαπωνικές τράπεζες ένα ποσό κοντά στα $5 δις, το οποίο μάλιστα πρέπει να αποπληρώσει εντός του Μαρτίου. Η Foxconn έχει δεσμευτεί να αναλάβει τα χρέη της Sharp. H ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου $150 δις και αναζητά την εξαγορά γνωστών brands με στόχο την διάθεση των δικών της προϊόντων στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

Νέα gaming monitors της LG για τα… παίξετε

Αλλαγή εταιρικής ταυτότητας για τη Lamda Hellix

Kitriniaris

Το πρώτο Bits and Bytes Alienware Arena στην Ελλάδα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα