13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Ο πήχης του business printing ακόμα πιο ψηλά

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία των Workforce Enterprise η Epson εμπλούτισε την συγκεκριμένη επαγγελματική σειρά. Με αφορμή αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για την Epson όσο και για τους συνεργάτες της μιλήσαμε με την Νατάσα Γεωργίου, corporate channel manager της Epson Hellas.

 


 

Η Epson ανακοίνωσε, επισήμως τη σειρά επαγγελματικών εκτυπωτών Workforce Enterprise το Μάρτιο 2017, στην διεθνή έκθεση CEBIT, ενώ η διάθεση των προϊόντων στην ελληνική αγορά ξεκίνησε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά εκτυπωτών, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη, κυρίως για επαγγελματικά περιβάλλοντα. Τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά των Workforce Enterprise, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν στην αγορά, είναι η υψηλή ταχύτητα των 75ppm & 100ppm, αντίστοιχα στα μοντέλα WF Enterprise C17590 & C20590 και το duty cycle των μηχανών. Όπως επισήμανε η κ. Γεωργίου και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ανεβάζουν τον πήχη για την business inkjet τεχνολογία και προσφέρουν μια νέα, οικολογική πρόταση στην αγορά του οffice printing.

Θέλοντας να μας δώσει ένα στίγμα του πώς τα πήγε η σειρά Workforce Enterprise – η οποία απευθύνεται στην αγορά έγχρωμων Α3 εκτυπωτών γραφείου που προσφέρουν υψηλή παραγωγικότητα και ταχύτητα – στην Ελληνική αγορά η κ. Γεωργίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς εγκαταστάσεις σε εταιρείες logistics, σε δημόσιους οργανισμούς, σε συμβουλευτικές και φαρμακευτικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα της σειράς Workforce Enterprise, στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, έχουν αντικαταστήσει εκτυπωτές laser που προϋπήρχαν στις εταιρείες, προσφέροντας τους, έτσι, τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inkjet.

 

MPS & transactional μέσω καναλιού

Σε ότι αφορά τη διάθεσή τους, θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα προϊόντα Workforce Enterprise διατίθενται μέσω εξουσιοδοτημένων συνεργατών, που έχουν λάβει την κατάλληλη τεχνική εκπαίδευση, είτε στο πλαίσιο συμβολαίων Managed Print Services (MPS), είτε ως transactional πώληση, όπως πραγματοποιείται για παράδειγμα με τους δημόσιους φορείς.

 

Η συγκεκριμένη σειρά της Epson, όμως προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και προς το κανάλι των συνεργατών τα οποία απορρέουν τόσο από την τεχνολογία, όσο και από τον τρόπο διάθεσης όπως προαναφέραμε. Η κ. Γεωργίου μας εξηγεί: «Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας επιλέγουν να προωθούν καινοτόμες λύσεις, όπως η συγκεκριμένη, καθώς επωφελούνται από τη δυνατότητα διάθεσης κορυφαίων προϊόντων στην αγορά. Έτσι, οι συνεργάτες, διαφοροποιούνται σε σχέση με τα κλασικά προϊόντα εκτύπωσης, προσφέροντας μια λύση οικολογική στην κατανάλωση ενέργειας, οικονομική στο κόστος εκτύπωσης, αποτελεσματική ως προς την διαχείριση των πόρων του, καθώς έχουν πολύ λιγότερες ανάγκες παρέμβασης και λιγότερα ανταλλακτικά, άρα αντίστοιχα λιγότερες επισκέψεις τεχνικών, ενώ παράλληλα μπορούν να διαθέτουν στους πελάτες τους μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση, ακόμη και όσον αφορά τη διαχείριση των εκτυπώσεων μέσω των Epson ή 3rd party λογισμικών».

 

Ταχύτητα & ασφάλεια

Οι συσκευές Workforce Enterprise εντυπωσιάζουν με την ταχύτητά τους που φτάνει τα 100 ipm. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στο στοιχείο αυτό. Αποτελεί άραγε το χαρακτηριστικό αυτό το βασικό selling point αυτών των μηχανών, λαμβάνοντας υπόψη το ότι ανταγωνίζεται ευθέως την τεχνολογία laser;

 

Όπως μας ξεκαθαρίζει η κ. Γεωργίου, η ταχύτητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά δεν είναι το μόνο. Η παραγωγικότητα των Workforce Enterprise προϊόντων αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Inkjet τεχνολογία είναι η τεχνολογία του μέλλοντος, κυρίως για απαιτητικά περιβάλλοντα εκτύπωσης. Ο συνεργάτης, λοιπόν, όπως και ο τελικός πελάτης, πρέπει να αξιολογήσουν επιπλέον τις λιγότερες παρεμβάσεις που απαιτούν. «Ενδεικτικά, να αναφέρω πως για 1 εκ. εκτυπώσεις, στη σειρά Workforce Enterprise απαιτείται μόνο η αλλαγή των μελανιών, σε αντίθεση με έναν αντίστοιχο εκτυπωτή laser, ο οποίος απαιτεί, εκτός από τα μελάνια και αλλαγή περισσότερων από 32 ανταλλακτικών. Επιπλέον, οι εκτυπωτές inkjet προσφέρουν την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ως και 90%, σε σχέση με τους αντίστοιχους εκτυπωτές και φωτοτυπικά laser».

Επιπλέον, σχεδόν το σύνολο των Epson Workforce Pro πολυμηχανημάτων είναι Open Platform. Τα προϊόντα Open Platform προσφέρουν την δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών με 3rd party εταιρείες που σχετίζονται με τη διαχείριση εκτυπώσεων και κατά συνέπεια συμβατά με μια μεγάλη πληθώρα λύσεων fleet management, document capture, document workflow, document output management, mobile printing/scanning.

 

Συνεχίζοντας με το φλέγον ζήτημα του printing security, η κ. Γεωργίου ήταν κατηγορηματική: «Η προστασία των δεδομένων και η ασφάλεια του δικτύου είναι δεδομένη στους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές και τους σαρωτές της Epson. Όλες οι λειτουργίες των προϊόντων είναι πλήρως συμμορφωμένες με τους κανόνες που ορίζει το GDPR, αλλά και με τις σύγχρονες ανάγκες για ασφαλή επικοινωνίας, προστασία διευθύνσεων, διαχείριση δεδομένων, εκτύπωση με κωδικούς και κάρτες».

 

Σχετικά άρθρα

Η Cosmos Business Systems «Dell Growth Partner of the Year 2020»

Giorgos Athanassiadis

Παγκόσμιες πρωτιές από τη Huawei

biztech

Με ποιον συζητά η Lenovo για smartphones;

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα