21.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Ολοκληρώθηκε το Global Game Jam [Athens] 2020

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων το 8ο κατά σειρά Global Game Jam [Athens] στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 100 συμμετέχοντες από τους οποίους δημιουργήθηκαν 21 ομάδες, ενώ συνολικά ολοκληρώθηκαν και κατατέθηκαν 21 παιχνίδια κάτω από το παγκοσμίως κοινό θέμα «Repair».

Το Global Game Jam αποτελεί μια παγκόσμια διοργάνωση η οποία βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ατομική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ και την ViRA (Virtual Reality Applications), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

 

Τo Ίδρυμα Ωνάση στήριξε για τρίτη χρονιά το Global Game Jam [Athens], ως μέρος των ευρύτερων δράσεων ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτομίας που πραγματοποιεί με στόχο την υποστήριξη των κοινοτήτων των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών. Μέσα από τις εκτεταμένες δράσεις του Onassis Culture συνεχίζει να υποστηρίζει τις κοινότητες των δημιουργών και προγραμματιστών games, όχι μόνο μέσα από το GGJ [Αthens], αλλά και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως το ONX Studio με το New Museum στη Νέα Υόρκη, τα ευρωπαϊκά δίκτυα στα οποία συμμετέχει και τις δημόσιες εκδηλώσεις, εργαστήρια και hackathons. Ο χώρος των Games δεν είναι μόνο ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους του ελληνικού ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά και μια σύνθετη μορφή τέχνης, υψηλής τεχνικής ολοκλήρωσης και σύνθετων αφηγηματικών δυνατοτήτων, την οποία το Ίδρυμα Ωνάση ενισχύει σταθερά υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας δράσεις όπως το GGJ Athens.

 

 

Μέγας Χορηγός για το 2020 ήταν το SAE Creative Media College, μέλος του ομίλου SAE Institute, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φορέα στον τομέα των Creative Media παγκοσμίως με 40 χρόνια εμπειρίας, εξειδίκευσης και επιτυχιών.

Αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας για το 2020 ήταν το MAD TV και το MAD Radio.

Σχετικά άρθρα

Οktabit – Blue Soft & IT: Συνεργασία για τη διανομή των προϊόντων της Bitdefender

Kitriniaris

HPE και συνεργάτες απλοποιούν την ανάπτυξη του 5G

H Schneider Electric στο e-Government Forum 2020

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα