13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Οι νέες τεχνολογίες, φέρνουν νέες ευκαιρίες για το κανάλι MPS

Η πρόσφατη έκθεση της Quorcica, «2018 MPS Landscape Report» αποκαλύπτει ότι προκειμένου να κάνουν τη διαφορά στην ώριμη αγορά του printing, οι πάροχοι υπηρεσιών MPS θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες σε τομείς τεχνολογίας όπως το Internet of Things, η ασφάλεια και τα analytics.

 


 

Οι υπηρεσίες MPS προσφέρουν μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης τόσο για τους κατασκευαστές, όσο και για τους συνεργάτες τους. Όσο η αγορά ωριμάζει, οι πάροχοι MPS θα πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν νέες ευκαιρίες προκειμένου να διαφοροποιηθούν και να «χτίσουν» ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Με το MPS να προωθείται ως το σημείο εκκίνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, οι περισσότεροι συνεργάτες προσφέρουν ήδη ένα ευρύ portfolio λύσεων και υπηρεσιών προκειμένου να είναι σε θέση να εγγυηθούν αύξηση παραγωγικότητας και αποδοτικότητας προς τους πελάτες τους. Η τεχνολογία όμως δεν είναι στάσιμη, αλλά εξελίσσεται και ως εκ τούτου οι συνεργάτες θα πρέπει εξελιχθούν κι αυτοί με τη σειρά τους, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας τις προσφερόμενες λύσεις τους ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίζουν να κοιτούν και σε άλλες παράλληλες αγορές. Για παράδειγμα, το Internet of Things, το security και τα analytics, μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση να φαίνεται ότι δεν έχουν άμεση σχέση με την παραδοσιακή αγορά του printing, με αυτόν τον τρόπο όμως, οι συνεργάτες θα εδραιωθούν στα μάτια των πελατών τους ως πάροχοι ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Η συμβουλές της Quorcica προς τους παρόχους MPS συνοψίζονται παρακάτω:

 

Αξιοποιήστε την ευκαιρία του IoT

Το Internet of Things δεν είναι κάτι καινούριο για τους παρόχους MPS λύσεων. Άλλωστε, έχουν ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή κληρονομιά στη διαχείριση των πλέον καθιερωμένων συσκευών IoT: Τους εκτυπωτές και τις πολυλειτουργικές συσκευές. Οι αποτελεσματικές πλατφόρμες MPS οδηγούν ήδη στην απόδοση, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τη συνέχεια της υποδομής εκτύπωσης μέσω παρακολούθησης συσκευών, αναλύσεων, απομακρυσμένης διάγνωσης και προληπτικής συντήρησης. Η εμφάνιση των πλατφόρμων IoT που προσφέρουν asset management, ανίχνευση σφαλμάτων, smart analytics και απομακρυσμένη παρακολούθηση παρουσιάζει μια ευρύτερη ευκαιρία για τους παρόχους MPS να συμμετάσχουν στον ευρύτερο χώρο του IoT. Η δυνατότητα αυτή δεν περιορίζεται στις παραδοσιακές συσκευές endpoint, αλλά θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει έξυπνο χώρο εργασίας και έξυπνα κτίρια όπως θερμοστάτες, φωτισμό και IP κάμερες.

 

Νέες συνεργασίες στο χώρο της ασφάλειας

Ενώ οι περισσότεροι πάροχοι MPS προσφέρουν ήδη ισχυρές λύσεις ασφάλειας για την προστασία των συσκευών εκτύπωσης από την αποφυγή της έκθεσης εμπιστευτικών πληροφοριών, η διαχείριση των νέων συσκευών του οικοσυστήματος IoT απαιτεί νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των τρωτών σημείων της συσκευής. Η συνεργασία με παρόχους λύσεων προστασίας για την απόκτηση τεχνογνωσίας στη διαχείριση συσκευών IoT και την ασφάλεια είναι επομένως ο καλύτερος τρόπος για τους παρόχους MPS που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με τη μελέτη «Print 2025» της Quocirca, οι επιχειρήσεις όχι μόνο κατατάσσουν την τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας ως την πρώτη τους απαίτηση, αλλά αναμένουν επίσης μια μετατόπιση των σχέσεών τους από τους παραδοσιακούς παρόχους εκτύπωσης σε παρόχους υπηρεσιών τεχνολογία. Καθώς η ασφάλεια κινείται όλο και πιο έντονα στο προσκήνιο της ατζέντας MPS, οι μεγάλοι συνεργάτες διευρύνουν ήδη τις υπηρεσίες εκτίμησης και παρακολούθησης της ασφάλειας του printing. Ωστόσο, θα γίνει επιτακτική ανάγκη οι συνεργάτες να εμβαθύνουν την τεχνογνωσία τους στον τομέα της ασφάλειας, για παράδειγμα, να επεκτείνουν τις δυνατότητες πέρα από την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των συσκευών ώστε να καλύπτουν την ανίχνευση και την ανταπόκριση των περιστατικών.

 

Ξεκλειδώστε την αξία των IoT analytics

Οι πάροχοι MPS χρησιμοποιούν ήδη τα analytics ως μέρος των υπηρεσιών αξιολόγησης, που κυμαίνονται από τις βασικές εκτιμήσεις της χρήσης της συσκευής έως την πιο εξελιγμένη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών. Αν και μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας μιας υποδομής εκτύπωσης – μέσω της πρόβλεψης συντήρησης και της βελτιστοποίησης της συσκευής – οι πάροχοι MPS δεν έχουν ακόμη αξιοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητες των analytics.

Τα MFPs παράγουν μια πληθώρα δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για συσκευές, έγγραφα και χρήστες. Οι κατασκευαστές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να αποκτήσουν πρόσθετη γνώση για τους πελάτες τους, η οποία θα εξελιχθεί σε νέες προσφερόμενες υπηρεσίες. Ωστόσο, τα υφιστάμενα εργαλεία ανάλυσης της διαχείρισης του printing δεν έχουν σχεδιαστεί για μαζική ανάλυση δεδομένων και οι πάροχοι MPS ενδέχεται να μην έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για business data analytics.

Η αξιοποίηση των big data και των analytics απαιτεί νέες γνώσεις και ικανότητες από τους κατασκευαστές. Αυτό θα χρειαστεί να οικοδομηθεί μέσω μιας μεγάλης στρατηγικής για την απόκτηση νέων ταλέντων, η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε οργανικά είτε μέσω της ανάπτυξης νέων εταιρικών σχέσεων συνεργασίας.

 

Το κανάλι των συνεργατών στο χώρο του MPS δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά εάν επαναπαυθεί στις δάφνες του μέσα σε μια αγορά που απαιτεί πιο ισχυρές, πιο ευέλικτες και πιο διαφοροποιημένες υπηρεσίες. Το μέλλον του MPS εξαρτάται από τη σχέση κατασκευαστών και καναλιού, ενισχύοντας βαθύτερες συνεργασίες σε όλο το ευρύτερο τοπίο της πληροφορικής. Παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες στους τομείς του IoT, της ασφάλειας και των analytics, οι παραδοσιακοί πάροχοι MPS μπορούν να ενισχύσουν τα διαπιστευτήριά τους ως εταίροι ψηφιακού μετασχηματισμού, «ξεκλειδώνοντας» σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

H καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις την τριετία 2012-2014

Νέο brand identity για τη Logitech

Channel-Manager

Software Defined Networking (SDN): Η ανά-γέννηση του δικτύου

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα