13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Μάθετε για το παγκόσμιο πρόγραμμα HP Planet Partners

Οι συνεργάτες της HP που ανήκουν στο πρόγραμμα HP Planet Partners αναλαμβάνουν τη συλλογή των εκτυπωτικών αναλωσίμων, προκειμένου η HP να τους δώσει μια νέα ζωή μέσω ενός κλειστού προγράμματος ανακύκλωσης. Ας δούμε πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς κι εσείς μπορείτε να βοηθήσετε να μειωθούν τα πλαστικά…

 


 

Το πλαστικό έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ευελιξία και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας το καθιστούν ζωτικό πόρο, από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι τα πλαστικά προϊόντα είναι ξένα προς το φυσικό περιβάλλον, και επικάθονται στους χώρους υγειονομικής ταφής για εκατοντάδες χρόνια πριν τελικά αρχίσουν να αποσυντίθενται.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός παράγει σχεδόν 300 εκατομμύρια τόνους πλαστικού κάθε χρόνο – πολύ περισσότερο από όσο μπορούμε να ανακυκλώσουμε και καθώς φαίνεται, δεν υπάρχει μια γρήγορη λύση για το… πλαστικό μας πρόβλημα. Τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο (κυβερνήσεις και εταιρείες) μπορούν όλοι να διαδραματίσουν το ρόλο τους όσον αφορά την ανακύκλωση αρκεί να υπάρχει μια σταθερή δέσμευση για το μέλλον.

 

Η HP έχει υιοθετήσει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση σε ότι αφορά την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Η επιθυμία της εταιρείας να δημιουργήσει μια βιώσιμη κληρονομιά πηγαίνει πίσω 30 και πλέον χρόνια. Το 1981 η HP ξεκίνησε το επανασχεδιασμό του χρησιμοποιημένου εξοπλισμού και το 1987 τα προγράμματα ανακύκλωσης, προτού ενισχύσει ακόμα περισσότερο την «πράσινη» υποχρέωσή της με την ίδρυση του προγράμματος Planet Partners το 1991. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αποστολή και την ανακύκλωση οποιουδήποτε χρησιμοποιημένου δοχείου μελανιού HP, γραφίτη HP LaserJet ή γραφίτη Samsung. Η HP φροντίζει ώστε τα επιστρεφόμενα προϊόντα να ανακυκλώνονται σωστά μέσω υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να μην ξαναγεμίζονται δοχεία, να μεταπωλούνται ή να αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Το πρόγραμμα HP Planet Partners βρίσκεται σε ισχύ σε 70 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και είναι ανοιχτό σε όλους, από χρήστες home office και μικρές επιχειρήσεις, μέχρι μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. Για τις μικρότερες εταιρείες, τα παλιά δοχεία μπορούν να μεταφερθούν σε τοποθεσίες απομάκρυνσης, ενώ οι μεγαλύτεροι πελάτες μπορούν να κάνουν online αίτηση για υπηρεσία μαζικής συλλογής που τους επιτρέπει να επιστρέφουν έως 2.000 δοχεία μελάνης HP και 300 δοχεία γραφίτη HP LaserJet με μια κίνηση.

 

 

Μέχρι σήμερα, η HP έχει παραγάγει 3 δισεκατομμύρια νέα δοχεία εκτύπωσης χρησιμοποιώντας 682 εκατομμύρια ανακυκλωμένα φυσίγγια, 3,3 δισεκατομμύρια ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και 50 εκατομμύρια πλαστικές κρεμάστρες. Στην πραγματικότητα, αν όλα τα μελάνια HP και τα δοχεία γραφίτη που ανακυκλώθηκαν μέσω του προγράμματος Planet Partners τοποθετούνταν δίπλα δίπλα κατά μήκος του ισημερινού, θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρο της Γης τρεις φορές!

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε απτές, θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον: κατά τη διάρκεια ενός έτους, η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών αντί για καινούρια οδήγησε σε μείωση κατά 33% του αποτυπώματος άνθρακα ενός δοχείου μελάνης, μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων κατά 54% και λιγότερη χρήση νερού κατά 75%.

 

Γίνετε κι εσείς HP Planet Partner

Κάθε τμήμα hardware θα φτάσει κάποια στιγμή στο τέλος της ζωής του και η εξεύρεση τρόπων για την απόρριψή του με ασφάλεια και υπευθυνότητα δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Με το πρόγραμμα HP Planet Partners, μια επιχείρηση μπορεί να είναι ασφαλής, γνωρίζοντας ότι ο παλιός εξοπλισμός της θα ανακυκλωθεί υπεύθυνα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα διακινδυνεύσει κανένα από τα προσωπικά δεδομένα της.

 

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η HP παρέχει περισσότερες «πράσινες» λύσεις παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και μέχρι σήμερα έχει ανακυκλώσει περίπου 500.000 τόνους δοχείων μελάνης και hardware.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα