15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Νέος παίκτης στην αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών

Η SIA, ευρωπαϊκή εταιρεία στην αγορά τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών πληρωμών, και η First Data Corporation υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στη SIA να εξαγοράσει τη δραστηριότητα επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έναντι €375 εκατομμυρίων. Η εξαγορά της SIA αφορά την επεξεργασία καρτών, την παραγωγή τους, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και back-office, δραστηριότητες που περιλαμβάνουν 13,3 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, 1,4 δισεκατομμύρια συναλλαγές, καθώς και τη διαχείριση τερματικών POS και ΑΤΜ. Η συμφωνία καλύπτει και τη μεταφορά περίπου 1.400 εργαζομένων της First Data στην SIA.

 

Η εξαγορά αφορά τις σχετικές δραστηριότητες της First Data στην Ελλάδα, την Κροατία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2017, οι δραστηριότητες αυτές έφεραν συνολικά στην First Data έσοδα ύψους €100 εκατομμυρίων.

 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η SIA θα αποτελεί πλέον κορυφαίο παίκτη της περιοχής σε ότι αφορά την επεξεργασία και τις υπηρεσίες πληρωμών, ενώ η First Data συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως μέσω της πλατφόρμας VisionPlus.

Σχετικά άρθρα

ACE-Hellas: Επαναπιστοποίηση για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της

Kitriniaris

Διάκριση για την Printec στα European Business Awards

Channel-Manager

Διεθνείς διακρίσεις ελληνικών επιχειρήσεων στο CX

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα