15.4 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Μεγαλώνει η “όρεξη” για cloud

Καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις στο “σύννεφο”, οι κατασκευαστές hardware που απαντούν στις εν λόγω ανάγκες τρίβουν τα χέρια τους. Απόδειξη το τελευταίο Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker της IDC, σύμφωνα με το οποίο η παγκόσμια αγορά hardware λύσεων που σχετίζονται με το cloud αυξήθηκε το α’ τρίμηνο του 2015 κατά 25,1% από έτος σε έτος, φτάνοντας σχεδόν τα $6,3 δις.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση συνολικών εσόδων στην κατηγορία τα τελευταία πέντε τρίμηνα, με ρυθμό μάλιστα που ξεπερνά κατά πολύ αυτόν της αγοράς των υποδομών πληροφορικής, στο σύνολό της.

 

Ενώ, λοιπόν, οι πωλήσεις για εξοπλισμό υποδομών που ήταν άσχετες με cloud υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 6,1%, οι αντίστοιχες πωλήσεις που αφορούν υποδομές private cloud αυξήθηκαν κατά 24,4% σε $2,4 δις, ενώ για υποδομές public cloud αυξήθηκαν κατά 25,5% στα $ 3,9 δις.

idc1

Μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατέγραψε ο τομέας των servers (30%) ενώ και οι κατηγορίες των storage systems και των Ethernet switches είδαν επίσης ισχυρή ανάπτυξη. Μάλιστα, το εν λόγω μοτίβο παρατηρήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με εξαίρεση την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την IDC.

 

Η Hewlett-Packard, συνέχισε να ηγείται της αγοράς των cloud IT vendors με μερίδιο 15,7%, (14,3% πριν από ένα χρόνο) ακολουθούμενη από τις Dell, Cisco Systems, EMC, NetApp και Lenovo. Στην τελευταία ωστόσο οφείλουμε ειδική μνεία, καθώς η κινεζική εταιρεία είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 770% σε σύγκριση με πριν έναν χρόνο, γεγονός το οποίο οφείλεται εν μέρει στην εξαγορά του ΙΒΜ Business Server x86.

idc2

Σχετικά άρθρα

Κινεζικό σχέδιο για τόνωση των πωλήσεων PC

Kitriniaris

Cisco: Η επιχειρηματική αξία του IoE

Kitriniaris

Σε κινεζικά χέρια η Lexmark

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα