13.6 C
Athens
08/03/2021
Biztech

Cisco: Η επιχειρηματική αξία του IoE

Μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόµενο επιχειρηµατικό περιβάλλον, πώς µπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα παραµείνετε ανταγωνιστικοί στο µέλλον; Η άφιξη του “Internet of Everything” (ΙοΕ), όπου άνθρωποι, δεδοµένα, διαδικασίες και συσκευές, θα βρίσκονται σε διαρκή και ενιαία σύνδεση, είναι απλώς ζήτηµα χρόνου. Για τους επιχειρηµατίες, αυτό που µπορεί να κάνει τη διαφορά είναι µάλλον τι δεν κάνει κανείς σήµερα για να παραµείνει στην κούρσα του ανταγωνισµού.

Η αξία του IoE για τις επιχειρήσεις αντιστοιχεί σε περίπου $14,4 τρις. Μέσα στην επόµενη δεκαετία οι εταιρείες που θα εκµεταλλευθούν πρώτες τις ευκαιρίες που δηµιουργούνται θα αποκοµίσουν και τα µεγαλύτερα µερίδια της αξίας αυτής. Θα πρέπει επίσης να αναµένουµε και ένα κοµβικό σηµείο, όπου οι επιχειρήσεις µε τα πιο ολοκληρωµένα συστήµατα πληροφορικής θα ηγηθούν των αγορών που δραστηριοποιούνται. Όπως ακριβώς δηλαδή άλλαξε ριζικά το λιανικό εµπόριο µε την άφιξη του ηλεκτρονικού εµπορίου, αναµένουµε κάτι αντίστοιχο και µε το ΙοΕ. Η αγορά θα αλλάξει ανεπιστρεπτί για πολλούς κλάδους και αναπόφευκτα θα υπάρξουν νικητές και χαµένοι.

Γιατί τώρα;
Ακόµη κι όταν µιλάµε για δέκα χρόνια µετά, τα $14,4 τρις αποτελούν µια διόλου ευκαταφρόνητη αξία, η οποία δεν µπορεί εύκολα να αγνοηθεί. Ο δεύτερος λόγος να ακολουθήσει κανείς το δρόµο του IoE τώρα, είναι πολύ απλός – µη µένετε µακριά από την αγορά και τις εξελίξεις. Οι παράγοντες που θα κάνουν το IoE πραγµατικότητα εξελίσσονται µε τέτοιο τρόπο, που οποιαδήποτε εµπόδια προς αυτό γίνονται όλο και µικρότερα. Οι τεχνολογίες αλλάζουν τόσο γρήγορα, που οι επιχειρηµατίες απλώς δεν µπορούν να αγνοήσουν αυτούς τους µετασχηµατισµούς και να χάσουν σηµαντικά πλεονεκτήµατα.

Καθώς λοιπόν οι προκλήσεις αφθονούν για τους επικεφαλείς των επιχειρήσεων σήµερα, ο ταχύς ρυθµός των αλλαγών δηµιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση, η οποία συχνά οδηγεί σε κακή λήψη αποφάσεων ή ακόµη χειρότερα σε αδράνεια. Οι επιχειρήσεις που θα κάνουν τα απαραίτητα βήµατα µπροστά, υιοθετώντας σύγχρονες νοοτροπίες συνεργασίας, ενοποιώντας τις διαδικασίες τους και ενσωµατώνοντας περισσότερες συσκευές για τη βελτιστοποίηση της απόκτησης και διαχείρισης δεδοµένων, θα ανταµειφθούν µε σηµαντικά οφέλη µέσα από την αποδοτικότητα και τις βελτιστοποιήσεις σήµερα, αλλά και µέσα από τις νέες ευκαιρίες στο µέλλον.

Η ηγεσία της επιτυχίας για το IoE
Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται το µέλλον για το IoE, απαιτείται ξεκάθαρο όραµα και αποτελεσµατική ηγεσία. Το βασικό θεµέλιο πρέπει να είναι ένας συνεκτικός και ενοποιηµένος οργανισµός από άποψη νοοτροπίας, συνεργασίας και τεχνολογίας.

Το πρώτο βήµα για τους επιχειρηµατίες στο πλαίσιο του IoE είναι να δουν τη δυναµική. Να κατανοήσουν πού βρίσκεται σήµερα η επιχείρησή τους στο δρόµο προς το IoE, ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές, ποια οφέλη µπορούν να επιδιώξουν για την επιχείρησή τους, και πώς η πληροφορική µπορεί να τους βοηθήσει να τα πετύχουν. Εάν οι επιχειρηµατίες µπορούσαν να συντονίσουν τα στελέχη τους σε αυτό το πλαίσιο, θα παρατηρούνταν άµεσες βελτιώσεις, που η συνδεσιµότητα µεταξύ δεδοµένων, ανθρώπων, διεργασιών και συσκευών θα διευκόλυνε κατά πολύ.

Υπάρχουν άπειροι τοµείς όπου οι επιχειρήσεις, µε τη σωστή προσέγγιση, τις σωστές συνδέσεις και τη σωστή πληροφόρηση µπορούν να υιοθετήσουν νέους τρόπους εργασίας, να δηµιουργήσουν νέα αξία και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες δυνατοτήτων µέσω του IoE.

Άρθρο του Αντώνη Τσιµπούκη, γενικού διευθυντή, Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας της Cisco

Σχετικά άρθρα

Νέα λύση Instant Document Management από την EMC

Kitriniaris

Gartner: Οι τιμές των PCs θα πάρουν την ανηφόρα

Kitriniaris

Triple Play και “έξυπνο” σπίτι από τη Devolo

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα