13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η LG Display επενδύει $1,75 δισ. στις εύκαμπτες οθόνες

Καθώς η ανάγκες της αγοράς για εύκαμπτες οθόνες τεχνολογίας OLED αυξάνονται, η LG προτίθεται να αποτελέσει έναν μεγάλο παίκτη στο χώρο. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές οθόνες LCD στα smartphones και άλλες παρόμοιες συσκευές, φορετές κι μη στο μέλλον.

 

Μην ξεχνάμε ότι η LG είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κατασκευαστής LCD panel στον κόσμο, εξοπλίζοντας όχι μόνο τις δικές τις συσκευές, αλλά και αυτές των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία έχει επενδύσει στην τεχνολογία OLED, αλλά υπολείπεται της Samsung Display Co Ltd. που αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο παίκτη στην τεχνολογία αυτή. Η απάντηση της LG είναι η κατασκευή μιας νέας γραμμής παραγωγής μικρών και μεσαίων εύκαμπτων οθονών OLED στη Ν. Κορέα, η οποία θα ξεκινήσει τη μαζική κατασκευή προϊόντων το δεύτερο μισό του 2018.

 

Με την κίνηση αυτή στον χώρο του display, η LG ελπίζει να γυρίσει σε θετικά πρόσημα την κερδοφορία της. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν μια εβδομάδα, η LG είχε ανακοινώσει ότι το δεύτερο τρίμηνο, είδε τα κέρδη της να μειώνονται σε ποσοστό 91% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Σχετικά άρθρα

“Πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας” για το 2022 η Oktabit

Giorgos Athanassiadis

1gbps σε 10 ελληνικά νησιά μέσα από το Vodafone Green Network

Giorgos Athanassiadis

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Xerox στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα