13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η LG ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020Q2

Όπως ανακοίνωσε η LG, τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του έτους επηρεάστηκαν σημαντικά από την παγκόσμια πανδημία. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία την κρίση στην οικονομία και την παγκόσμια δημόσια υγεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις 10,51 δισ. Δολάρια ήταν 17,9% χαμηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ τα λειτουργικά έσοδα 405,65 εκατομμύρια δολάρια, μειώθηκαν κατά 24,1% σε σχέση με τα κέρδη ρεκόρ των λειτουργικών εσόδων του δεύτερου τριμήνου του περασμένου έτους. Η εταιρεία διαχειρίστηκε κατάλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διάρθρωση του κόστους για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας υγείας και της οικονομικής κρίσης.

Αποτελέσματα ανά κλάδο

Η LG Home Appliance & Air Solution Company παρουσίασε έσοδα ύψους $4,22 δισ. κατά το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση κατά 15,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, λόγω της μειωμένης ζήτησης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Τα λειτουργικά έσοδα ύψους $514,23 εκ. μειώθηκαν κατά 12,5%  από έτος σε έτος, παρόλο που το λειτουργικό περιθώριο κέρδους ύψους 12,2% ήταν το υψηλότερο που σημειώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο στην ιστορία της LG H&A Company.

Τα έσοδα της LG Home Entertainment Company για το δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκαν από το lockdown και τα μέτρα πρόληψης, όπως το κλείσιμο των  καταστημάτων λιανικής. Οι πωλήσεις που κατέγραψε ήταν 1,85 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 24,4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ τα λειτουργικά έσοδα που έφτασαν τα 92,37 εκατομμύρια δολάρια ήταν 25,9% χαμηλότερα. Εκτός από τη συνέχιση της μείωσης των υλικών δαπανών, η LG HE Company ελέγχει με ακρίβεια τις επενδύσεις μάρκετινγκ, αυξάνοντας το ποσοστό των premium τηλεοράσεων, επεκτείνοντας τις διαδικτυακές πωλήσεις και βελτιστοποιώντας περαιτέρω τη λειτουργική απόδοση για να ευθυγραμμίσει την κερδοφορία της με το προηγούμενο έτος.

Η LG Mobile Communications Company παρουσίασε πωλήσεις ύψους $1,07 δις, σημειώνοντας αύξηση κατά 31,1% από το πρώτο τρίμηνο. Η σημαντική βελτίωση οφείλεται εν μέρει στο άνοιγμα των αγορών μετά το lockdown. Η λειτουργική απώλεια ύψους 169,10 εκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκε σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020 ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης αποτελεσματικότητας στην αγορά και των μεγαλύτερων ελέγχων κόστους. Η παγκόσμια διάθεση του LG VELVET το τρίτο τρίμηνο μαζί με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων σε προσιτές τιμές αναμένεται να ενισχύσουν τη φήμη των smartphones της LG, αυξάνοντας τόσο τις πωλήσεις, όσο και τα έσοδα.

Η LG Vehicle Component Solutions Company σημείωσε τριμηνιαία έσοδα $746,95 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση 40% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι και λειτουργική ζημιά 165,82 εκατομμύρια δολάρια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της διακοπής λειτουργίας των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η ζήτηση για ανταλλακτικά αυτοκινήτων αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά, καθώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Η LG Business Solutions Company σημείωσε πωλήσεις ύψους $1,07 δισ. το δεύτερο τρίμηνο, 12,6% χαμηλότερες από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 80,49 εκατομμύρια δολάρια. Για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, το τμήμα Business Solutions της LG επικεντρώνεται στη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, με έμφαση στην επέκταση των πωλήσεων premium digital signage προϊόντων, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του σε solar modules και στην καταγραφή μεγαλύτερου μεριδίου στις αγορές των τηλεπικοινωνιών.

Σχετικά άρθρα

OTE: συμφωνία της Globul για δάνειο 150 εκατ. ευρώ

dmallas

Η Alfa Pastry επέλεξε την DIS για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Giorgos Athanassiadis

Η Qlik γιορτάζει 25 χρόνια επιχειρηματικής ευφυΐας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα