17.9 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Η CES 2019 άνοιξε τις πύλες της

Από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου 2019 η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στο Λας Βέγκας. Η CES αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί το χώρο στον οποίο συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους υπό τη μορφή προϊόντων.

Η CES διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Consumer Technology Association, προσελκύοντας κορυφαίους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και πρωτοπόρους στοχαστές.

 

Στη CES λαμβάνουν μέρος πάνω από 4.500 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών, developers και διανομέων τεχνολογίας που απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή, όπως συσκευές, υπηρεσίες, περιεχόμενο και πολλά άλλα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πάνω από 250 συνέδρια με περισσότερους από 180.000 συμμετέχοντες από 150 χώρες.

 

Τι θα δούμε φέτος

Για άλλη μια φορά οι έξυπνες συσκευές με ψηφιακούς βοηθούς και φωνητικές λειτουργίες θα έχουν την τιμητική τους στη φετινή CES. Θα δούμε άπειρες μικρές και μεγάλες συσκευές που υποστηρίζουν Alexa, ενώ για πρώτη φορά το Google Home θα ενσωματωθεί σε τηλεοράσεις, έξυπνους λαμπτήρες κ.λπ. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη πηγαίνει πολύ πιο μακριά. Όλοι σχεδόν οι μεγάλοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών (LG, Samsung κ.λπ) έχουν ανακοινώσει το όραμά τους για την πλήρη ενσωμάτωση τεχνολογιών φωνής στις συσκευές τους, οι οποίες πλέον θα αποτελούν το hub ελέγχου ολόκληρου του οικοσυστήματος ενός smart home. Οι έξυπνες συσκευές θα γίνουν ακόμα εξυπνότερες και δεν θα κάνουν απλά αυτό που τους λέει κάποιος, αλλά θα γνωρίζουν τι ακριβώς επιθυμεί εκ των προτέρων.

Παραδοσιακά, στη CES παρουσιάζονται όλα τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων της χρονιάς και ήδη όλοι οι κατασκευαστές έχουν κάνει τις ανακοινώσεις τους. Το νέο trend είναι το 8Κ! Η LG παρουσίασε το 8K OLED 88 ιντσών μοντέλο που είναι ταυτόχρονα και ηχείο Dolby Atmos, η Samsung αποκάλυψε τη θηριώδη 98 ιντσών OLED 8K τηλεόρασή της με υποστήριξη Airplay 2 και iTunes. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα του 2019 (και αυτά του 2018 με αναβάθμιση λογισμικού) θα υποστηρίζουν Airplay 2 και iTunes. Η Sony με τη σειρά της ανακοίνωσε τις δικές της (8Κ φυσικά) τηλεοράσεις Master Series 85 και 98 ιντσών.

 

Το 5G θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, όπου όλοι σχεδόν έχουν ήδη κάποιο πιλοτικό πρόγραμμα στα σκαριά. Εδώ η Qualcomm «παίζει» σχεδόν μόνη της με τον επεξεργαστή Snapdragon 855. Περισσότερα για το θέμα περιμένουμε στην Mobile World Congress 855 τον Μάρτιο.

Τέλος και τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν τη δική τους εντυπωσιακή παρουσία στη CES 2019. Πρόκειται για μια βιομηχανία με τεράστια δυναμική με πλήθος εταιρειών, παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών και μη να δραστηριοποιούνται έντονα στο χώρο.

Σχετικά άρθρα

Kυβερνοασφάλεια: Κίνδυνος ή ευκαιρία για ανάπτυξη;

Giorgos Athanassiadis

Η ESET παρουσίασε το πρόγραμμα “Technology Alliance”

Kitriniaris

AV-TEST: Καλύτερες επιδόσεις για το Bitdefender Endpoint Security

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα